Disse ostene kan bestilles hver mandag før kl 12 for levering tirsdag uken etter.
Ta kontakt med Oslo eller Stavanger kontoret for bestilling.
Sesong: Februar til Oktober
Oppdag Mistralou Bio, en sjelden og smakfull økologisk geitost fra Provence. Med en myk tekstur, fine treaktige toner og en unik innpakning i kastanjeblad, er dette en ost du ikke vil gå glipp av. Perfekt til hvitvin eller lyst øl.
Mistralou Bio: Liten størrelse, stor smak! Ikke nøl med å prøve Mistralou, en sjelden og distinkt geitost. Denne økologiske råmelksosten, produsert på en gård i Provence-Alpes-Côte-d'Azur, er laget av geitemelk, hovedsakelig fra den lokale Rove-geiten, en rase som var truet av utryddelse. Et ungt produsentpar har tatt over en nesten forlatt gård og bygget opp besetningen igjen. Geitene beiter langs en eksepsjonell lokal sti, noe som gir osten en smak som varierer, men som alltid er behagelig.
Denne myke osten med blomstrende skorpe kommer i små, kvadratiske former og veier omtrent 60 gram. Den er 2 cm høy og 4 cm lang og bred. Den har en tynn skorpe med merker fra bladnervene og en tynn, hvit paste. Teksturen er veldig jevn med god tyggemotstand og behagelig fet. Duften er lett treaktig på toppen og frisk og lett inni. Smaken minner om frisk melk, med en mykhet og fine treaktige toner.
Mistralou modnes i 2 uker til 1 måned i en kjølig (12°C) og fuktig (90%) kjeller. Etter et opphold i et modningsrom, pakkes Mistralou inn i et kastanjeblad (kokt eller dyppet i eddik) og lukkes med en raffiaband. Kastanjebladet, som er en hyllest til den lokale osten Banon, gir Mistralou en treaktig smak. Osten passer utmerket til fruktig hvitvin (som fra Rhône-dalen) eller lyst øl.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Frankrike |
Melk | Geit |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Ja |
Estimert Leveringstid | 7 Dager |
Antall per Kolli | 12.0 |
Nettovekt | 60.0 Gram |
Horeca | Nei |
GTIN | N/A |