Skip to main content
Til toppen
«Linea Eleganti» Ortoconserviera

«Linea Eleganti» Ortoconserviera

Nyheter fra smakfulle og mangfoldige Marche

Hva som kan kalles for «Italias grønnsaksfat» skal være usagt, men at Marche regionen villa havnet høyt på listen i slik kåring er hevet over enhver tvil. Er man på besøk i regionen er det umulig å ikke la seg imponere av det varierte og mangfoldige kulturlandskapet. Det veksler mellom solsikker, bugnende kornåkre, olivenlunder, skråninger med vinranker og et rikt utvalg av kvalitets grønnsaker.

På flatene mellom Siblinifjellene og Adriaterhavet har man et mikroklima der sval bris fra havet og fjellene kombineres med lange varme dager i vekstsesongen samt et rikt og mineralrikt jordsmonn. Det som dyrkes her utvikler unike kvaliteter som foredles av lokale virksomheter enten som pasta, oljer, vin og konserverer. Ortoconserviera er en av de dyktigste leverandørene når det kommer til å konservere solens smaker. Der de lokale råvarene ikke når opp til deres høys kvalitetskrav kjøper de inn fra andre områder med optimale vekstvilkår. 



Matcompaniet lanserer nå en serie med produkter som er som skreddersydd for hyllene i delikatessebutikker og som overgå det meste vi har smakt av tilsvarende produkter. Serien har fått navnet «linea eleganti» - en god beskrivelse av både innholdet og utseendet. 


Carciobuono 580ml Artiskokkhjerter

Dette er små cruncy artiskokker som imponerer både når det kommer til smak og tekstur. De høstes i mai og juni mens artiskokkene utvikler smak og ikke størrelse. Egner seg meget godt som tilskudd til antipasti, i salater og lune med sitron og hvitløkssmør etter en rask runde på grillen. Perfekte på pizza eller rett fra glasset når du er lysten på noe ekstra godt. 
 


Giardiniera in Agrodolce 580ml grønnsaker i sursøt lake

Giardinera er italienernes røffe tolking av pikkels. Det er grove biter med grønnsaker som er syltet og konservert etter at de har fått sin dose med sol og modning. Ortoconservieras Giradinera er av så god kvalitet at den vil framkalle mumlinger om «gusto della Nonna» fra italienere vokst opp med en bestemor på kjøkkenet. 
Spises tradisjonelt som antipasto og i salater. De er også det perfekte tilbehøret når man fyrer opp grillen og tilbereder alt fra burgere, pølser og ribs til grilla makrell. Om man tar seg tiden og grovhakker blandingen vil den løfte biff-, pastrami- eller skinkesandwichen til et nytt nivå.


Misto Funghi Grigliati 580ml grilla sopp mix

En deilig miks av grilla sopp som er syltet og lagt på olje. Rik soppsmak som gjør at den passer til alt fra kjøttretter til pizza. En selvfølge når du skal servere litt god antipasti. Soppmiksen er et perfekt valg til grillet kjøtt.
 


Peperoni Grigliati 580ml grilla paprika i sursøt lake 

Klassisk italiensk tilbehør. Paprika grilles før skinnet fjernes og blir så syltet i en sursøt lake kun tilsatt litt hvitløk. Selvfølgelig som en del antipastiserveringen. Enten rett fra glasset eller fylt med kremost tilsmakt med trøffel og parmesankrem fra TartufLanghe eller servert sammen med italienske ansjosfileter eller som tilbehør til hovedretten. 
 


Castelvetrano olives 580ml grønne oliven uten stein

Noccelaraoliven fra Sicilia som etter lutbehandling modnes i saltlake og steinene fjernes. Grønne oliven av medium størrelse med fin tyggemotstand og rik smak. Nydelig som de er, men prøv de også neste gang du skal lage en lammegryte som «krever» oliven. 
 


Cerignola olives 580ml grønne olven med stein

Dette er en av de aller største olivensortene som dyrkes. Kommer fra områdene rundt byen Cerignola i Puglia. Har en mild men samtidig rik «kjøttfull» smak med antydning til smørtoner. Passer perfekt som kondiment til ost og spekemat.


Giardiniera in Agrodolce 580ml grønnsaker i sursøt lake

Giardinera er italienernes røffe tolking av pikkels. Det er grove biter med grønnsaker som er syltet og konservert etter at de har fått sin dose med sol og modning. Ortoconservieras Giradinera er av så god kvalitet at den vil framkalle mumlinger om «gusto della Nonna» fra italienere vokst opp med en bestemor på kjøkkenet. 
Spises tradisjonelt som antipasto og i salater. De er også det perfekte tilbehøret når man fyrer opp grillen og tilbereder alt fra burgere, pølser og ribs til grilla makrell. Om man tar seg tiden og grovhakker blandingen vil den løfte biff-, pastrami- eller skinkesandwichen til et nytt nivå.


Pomodori semi secchi Ciliegino bio 212ml/190g glass

Små økologiske cherrytomater fra områdene rundt Siracusa på Sicilia. Dette området er viden kjent for å dyrke noe av verdens mest smaksrike tomater. Ortoconserveria kjøper de når de er perfekt modne og de fraktes bokstavelig talt rett fra busken, over Messinastredet og straka veien til fabrikken sør for Ancona hvor de semitørkes de på svak varme og konserveres i olje med litt urter. 
Legg dem gjerne på en hvit pizza når du feiger ut og vil tilføre en liten dose tomat, i en enkel pastarett med løk, hvitløk, olje og tomater rett fra glasset eller som tilbehør til spekemat og ost. 
 


Peperoncini Calabrese spread 150ml/130g glass

Mange har lært seg å elske disse små røde sinnataggene som gir N’dujaen sin karakteristiske smak eller gjør en pizza Diavola enda mer djevelsk. Her er chilien grovkvernet og klar for dine egne kjøkkenstunt. 
Anbefaler deg på det sterkeste (bokstavelig talt) å svette litt løk, hvitløk og stangselleri til det er godt og mykt. Rør det sammen med så mye Peperoncini Calbrese en tør og fyll smeten i utbeina kyllinglår. Stekes ved 200 grader i ca 35 minutter avhengig av størrelsen på lårene.
 

Lenker
Min side