Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Fusilli Corti Col Boco 500g, Campi

Varenummer: 30290
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 12
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Dette er en kort spiralformet pasta. Pastatråder blir tvinnet rundt en kobberstang for å oppnå denne formen.

Nyhet
Fusilli di Pisa 500g, Martelli

Fusilli di Pisa fra Martelli er en håndlaget pasta fra Toscana, med en tett, vridd form som holder godt på saus. Den passer perfekt til kjøttsauser, pesto og rustikke grønnsaksretter. Laget med tradisjonelle metoder for maksimal smak og tekstur.

30378
Pasta Radiatori 500g, Don Antonio

Radiatori, får sitt navn fordi de minner om gamle radiatorer. Brukes i retter som et alternativ til Fusilli. Den er og utmerket i supper og salater.

30184
Pasta Fusilloni 500g, Don Antonio

Fusilloni er store korketrekkere som er ru i overflaten. Herlig med tomatsaus, gratinert i ovnen eller i pastasalat. 

30190
Nyhet
Tortiglioni 500g, Gentile

Tortiglioni kommer fra Sentral-Italia og ligner penne, men med dypere, spiralformede riller. De holder ekstra godt på tykke sauser som ostesaus, kjøttsaus eller pesto. En robust pastatype som gir hver bit masse smak og tekstur.

30374

«Pastaiene» - pastamakerne i Gragnano har hatt et kontinuerlig fokus på kvalitet. De som forsøkte å ta snarveier falt fort av lasset. På denne måten dannet de grunnlaget for den IGP beskyttede betegnelsen «Pasta di Gragnano».  For at en pasta skal oppnå denne klassifiseringen skal den være laget på kun durumhvete og vann. Hveten skal blandes med maks 30 % kalkfattig vann fra lokale kilder. Etter eltingen hviles pastaen slik at man oppnår ønsket elastisitet. Alle formatene formes med tradisjonelt kobberverktøy slik at overflaten oppnår den ettertraktede rå strukturen som kjennetegner kvalitetspasta. Tørking foregår over lang tid og ved lav temperatur tilpasset de ulike formatene. Pastaen må pakkes innen 24 timer etter den er ferdig tørket.

Selv om IGP-regelverket er å betrakte som relativt strengt er det ingen garanti for at alt som kommer fra Gragnano er premiumprodukter. Vår nye leverandør Pastificio dei Campi regnes imidlertid som en av de absolutt beste produsentene i Gragnano. For litt over 10 år siden innså eieren av Pastificio dei Campi: Giuseppe Di Martino at det ofte kunne være vanskelig å spore hvor hovedingrediensen; durumhveten var dyrket.

For alle seriøse pastaprodusenter er melet det som skiller en god og dårlig pasta. Giuseppe kom fram til at de beste områdene for dyrking av den hveten han ønsket var i Tavoliere-sonen i Puglia. Etter at denne delen av jobben var gjort klarte Giuseppe å overbevise de lokale bøndene om en dyrkingsmodell som utelot bruken av kunstgjødsel. Dette innebærer en form for vekselbruk der Pastificio dei Campi kompenserer bøndene i de periodene de ikke dyrker hvete til pastaproduksjonen! Resultatet er at de høster hvete med hele 14% proteininnhold og den gylne fargen som kjennetegner kvalitetspastaen fra Dei Campi.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Italia
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 12.0
Nettovekt 500.0 Gram
Horeca Ja
GTIN N/A
Lenker
Min side