Dette er baconet man finner på de beste amerikanske spisesteder: fra diners til fine dining. Prøv med egg eller i en rekke oppskrifter der bacon er i fokus.
Craigs serie med bacon inneholder foreløpig 2 typer, basert på hans baconopplevelser fra oppveksten. Han sier sjøl at han ofte våkna opp til lukten av nystekt bacon, og at dette minnet er «svidd» fast i hans sensoriske hukommelse. I det øyeblikk han slo opp øynene og snuste inn det liflige steke lukta visste han at favorittfrokosten med egg og bacon var nært forestående.
Med noen hederlige unntak så er det aller meste bacon i Norge lakesaltet og røkt på bøkeflis. Når Craig nå skal dele barndommens frokostminner med våre kunder er det med bacon som er modnet og tørrsaltet med lønnesukker og krydder, og det er perioderøykt over lang tid med Hickoryved.
Craigs tips til tilberedning og servering:
I følge kongen sjøl er det kun to måter å tilberede bacon som virkelig duger: pannesteking eller på stekebrett i ovn. Er man bare to til frokost holder det med stekepanne, men du får som oftest et mer ujevnt stekeresultat og sjansen for at det blir for tørt og tett på brent er større. Stekebrett i ovn er Craigs fortrukne tilberedningsmåte. Du kan steke mye mer om gangen, det blir jevnere bruning og krever mindre oppfølging underveis.
Varm opp stekeovnen til 200O C. Legg baconet på stekebrettet og sett det inn når ovnen er varm. Kutt opp noen gode skiver med landbrød og stek eggene slik du foretrekker dem. Sjekk oven etter 14-15 minutter. Voila – frokosten er klar!
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Norge |
Kjøtt | Svin |
Antall per Kolli | 10 |
Nettovekt | 200 Gram |
GTIN | N/A |