Dette er kanskje verdens beste Emmentaler. Produsert av Bernhard Meier på hans "Käserei Hüpfenboden". Ysteriet ligger 1016 meter over havet i hjertet av Emmental, og osten er sågar et presidia-produkt ifra Slowfood.
Osten er lagret i hele 20 måneder, og vakumeres i biter før den sendes til oss. En hel ost er jo ofte over 100 kilo og hele 1200 liter rå melk går med til i lage en ost. Tradisjonen med å lage Emmental i dette område er dokumentert helt tilbake til det 13. århundre.
Laget eksklusivt i fjellmeieriet Hüpfenboden og raffinert for hånd i Emmental. Gotthelf Emmental AOP smaker søtt, som ristede cashewnøtter.
Osten er oppkalt etter Jeremias Gotthelf, en kjent sveitsisk forfatter. Han bodde i Lützelflüh tidlig på 1800-tallet. I sin bok “Die Käserei der Vehfreude” fortalte han historien om en landsby hvor det ble bygget et ysteri i stedet for en sårt tiltrengt skole.
Det karakteristiske hjuletiketten til Gotthelf Emmentalers bringer Jeremias Gotthelfs historie til live med sin imponerende silhuettmerke. Den lunefulle etiketten skiller også Gotthelf Emmental fra andre Emmentaler.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Sveits |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 10 |
Nettovekt | 60000 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |