Skip to main content
Til toppen

Comté Marcel Petite "Héritage" 8 - 12 mnd hjul

Varenummer: 12325
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 33 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

En relativt ung comté som passer svært godt til sandwicher og baguetter eller som ingrediens i en finere ostemiks til pizza eller varm toast. Flott syrlighet kombineres med svakere noter av nøtter og duft av høy, markblomster og ville urter. Gode smelteegenskaper og god munnfølelse.

Familien til Marcel Petite har lang tradisjon som ystere. Bestefaren og faren jobbet med produksjon av Comté hos lokale produsenter i Haut-Doubs. Interessen for å påvirke ostens utvikling etter at den var ystet førte til at de kjøpte en liten modingsbedrift og etablerte «Fromageries Marcel Petite» i 1932. Målet var hele tiden å sørge for at de rette ostene ble modnet til perfeksjon.

Dette resulterte i en økt interesse for sakte modning i stabile modningsrom. I 1966 fant de den perfekte lokasjonen for det; Fort de Saint-Antoine. Et gammelt fort bygget på kjellerhvelv dekket med jord. Her kunne utvalgte lagringsobjekteter få utvikle smak og karakter over tid uten å bli «stresset» i industrielle klimarom. 

For å lykkes i modningsrommene, og komme opp med de beste ostene var det essensielt med et tett samarbeid med lokale bønder og ostemakere. I 1974 tok de det enda et hakk videre og sørget for at de første hjulene med økologisk Comté ble produsert.Basert på over 60 år med erfaringer og 2 ulike lagringsfasiliteter tilbyr Marcel Petit oster som avspeiler hver enkelt ost sitt optimale potensiale. Her er det snakk om tydelig avtrykk fra terrioret, klimaet da osten ble ystet, ysterens fagkunnskap og langsiktig pleie i modningsrommene. Hver ost har sin egen personlighet.

Vi ønsker også å avlive myten om «jo eldre desto bedre». De ulike ostenes kvaliteter gir en indikasjon på hvor lang tid de børe lagres bare «en håndfull» hjul med Comté er egnet for lagring i mer enn 12-14 måneder. De aller fleste ostene ender opp på franske frokostbord tidlig i modningsprosessen. Tenk deg noe bedre måte å starte dagen på enn med en nybakt surdeigsbaguett, godt smør, nyskåret pragerskinke fra Idsøe og raust med ung comté…? 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Frankrike
Melk Ku
Antall per Kolli 1
Nettovekt 33000 Gram
Horeca Ja
GTIN N/A
Lenker
Min side