Skip to main content
Til toppen

Bourbon Madagascar Vanilje 250g, Pariani

Varenummer: 30285
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Hver vaniljestang er dyrket og tørked på Bourbon-øya Madagaskar, og er hånd valgt for sin friskhet og rike duft. Den fyldige, søte, kremete og myke smaken med fløyelsmyke ettertoner er langvarig og finnes i både bønnen og frøene.

Like øst for den sørlige delen av Afrika, omfatter området kjent som Bourbon-øyene øyene Réunion, Madagaskar, Mauritius, Comoro og Seychellene. Derfor, når vi refererer til Madagaskar Bourbon, refererer vi til regionen og ikke brennevinet.

Rundt 1793 ble en vaniljeranke smuglet fra Mexico til Bourbon-øya Réunion. I nesten 50 år etter ankomsten til Réunion var veksten og produksjonen av vanilje vanskelig. Vinstokkene vokste vellykket med vakre blomster, men resulterte sjelden i vaniljestang. Uten Melipona-bien, vaniljens urbestøver i Mexico, ble blomstene bare sporadisk pollinert av lokale insekter.

Det var ikke før i 1836 at Charles Morren, en belgisk botaniker, oppdaget koblingen mellom bien og plantens pollinering. I 1841 utviklet Edmond Albius fra Réunion en effektiv metode for å gjødsle vaniljeblomster for hånd.

Etter hvert ble håndpollinering perfeksjonert i kommersiell skala. Dyrkere kunne velge de beste blomstene og plassere dem riktig på vintreet, noe som resulterer i en sunnere og høyere kvalitet vaniljestang. Kombinert med det varme, fuktige klimaet og rik jord, har håndbestøvning av landets dyktige og tålmodige bønder gjort det mulig for Madagaskar å bli verdens beste vaniljeprodusent i både kvantitet og kvalitet.

På Madagaskar er herdeprosessen lik den i Mexico med en liten forskjell; bøndene starter herdeprosessen ved å dyppe de grønne vaniljebønner i varmt vann i kort tid. Bøndene lagrer deretter bønnene i svettebokser før de begynner rutinen med å spre bønner i solen og pakke dem bort om natten. Denne unike herdeprosessen, sammen med den rike jordsmonnet og vekstforholdene, bidrar til å skape den unike, rike og svært komplekse smaksprofilen Madagaskar vanilje er kjent for.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Italia
Antall per Kolli 1
Nettovekt 250 Gram
Horeca Ja
Bourbon Madagascar Vanilje 50g, Pariani

Hver vaniljestang er dyrket og tørked på Bourbon-øya Madagaskar, og er hånd valgt for sin friskhet og rike duft. Den fyldige, søte, kremete og myke smaken med fløyelsmyke ettertoner er langvarig og finnes i både bønnen og frøene.

30297
Lenker
Min side