Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.
Beemster

Beemster

– nyheter fra det hollandske lappeteppet

Vår produsent av hollandsk gouda; Beemster har tatt sitt navn fra området der kuene beiter og melken ystes. «The Beemster Polder» er et lappeteppe av drenert land som siden 1612 har vært anerkjent som et av de rikeste jordområdene i Holland. I 1999 ble Beemster polder inkludert i Unescos verdensarvliste. 

Ser man området fra luften ser det ut som et lappeteppe bestående av små og store jordstykker. Når vi nå utvider utvalget av Ost fra «Beemster Premium Dutch Cheese» er passende nok brorparten av nyhetene små stykker – eller mer presist ferdig kuttede biter på 250g. 

Alle ostene fra Beemster er ystet er ystet på melk fra lokale bønder organisert i CONO kooperativet som også eier ysteriet. Dette sikrer at de kan bære navnet Beemster med stolthet grunnet den lokale forankringen der det kun benyttes lokal melk av høy kvalitet. Som en kuriositet så lages også high-end produsenten av iskrem; Ben & Jerry’s all sin is i Europa på den samme melken.
 





Etter å ha hatt stor suksess med de ostene vi tidligere har lansert fra Beemster utvider vi når sortimentet med ferdig kuttede biter på 250 gram samt 2 nyheter i hele hjul. Bitene gir folk en unik mulighet til å smake og servere premium gouda lagret fra 4 til 26 måneder slik at du kan smake forskjellen og med gode munnfuller lære litt om hva lagring gjør med osten. 

Felles for alle de yngre ostene fra Beemster er at de har en svært god smeltevne og derfor egner seg godt matlaging. Prøv de på  toastet ostesmørbrød; som smaksforstreker i ostemiksen til pizza; i paier og quiche; topping på gratenger fra potet til pasta for ikke å snakke om som deilig smeltet topping til gratinert blomkål med bacon. Det er i utgangspunktet kun kjøkkenfantasien som setter grenser.
 

Osten er modnet i 4 måneder Dette er en halvfast Gouda med gode smørnoter og en velutviklet smak. God som frokost-ost, i omelett, i pai, som snacks før maten eller som tiltygg til noe godt i glasset. Prøv den gjerne sammen med tradisjonelt fatøl – pilsner, en fruktig IPA uten for mye bitterhet eller et glass pinot gris.

Osten er modnet i minimum 26 måneder. Dette er en fast lagret ost med tydelige krystallutfellinger og en rik smak som sitter lenge i. Du kjenner tydelig smaksnoter av nøtter og smørkaramell. Nytes best som en ren osteservering der den rike smaken passer godt sammen med en skive god syrlig pære, grønne oliven, macademianøtter, salte marconamandler eller karamelliserte pecannøtter. Her kan du med fordel gå for mer smak i glasset som en dyp rik Stout, Portvin – gjerne en Tawny eller en lagret rødvin med godt integrert eik.

Denne osten er modnet i 12 måneder med rik og velutviklet smak og et hint av nøtter. Osten nytes godt alene, eller for eksempel med en frisk fikenmarmelade. Royal Grand Cru funker også dersom du ønsker å bytte ut parmesanen i pastaretter eller risotto. Helt konge eller Royal – på pizza. I glasset kan du godt ha velutviklet merlot, fatlagret barbera eller pinot noir.

Denne osten er modnet i 12 måneder med rik og velutviklet smak og et hint av nøtter. Osten nytes godt alene, eller for eksempel med en frisk fikenmarmelade. Royal Grand Cru funker også dersom du ønsker å bytte ut parmesanen i pastaretter eller risotto. Helt konge eller Royal – på pizza. I glasset kan du godt ha velutviklet merlot, fatlagret barbera eller pinot noir.

Denne osten er lagret i 10 uker. Tross den korte lagringen har den rik og jordlig smak. Det brukes kun naturlig trøffel som gir den delikat smak og ikke dominant smak av syntetisk trøffel. Velegnet på speilegg, i omelett, på popcorn, for ikke å snakke om burger eller toast. Prøv den også finrevet på grillet asparges like før servering. I glasset kan du gå i flere retninger, men prøv gjerne en ueiket Chardonnay, Gamay, Syrah eller en litt søtlig porter.



Lenker
Min side