Skip to main content
Til toppen

Askeladd 150g, Grindal Ysteri

Varenummer: 15060
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 9
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Åskeladd er laget på fersk og ubehandlet kumelk. Den er en ferskost av typen «lactic» dvs. at den er koagulert først og fremst av melkesyre og litt løype. Under den svarte asken finner du den snilleste smaken du kan tenke deg. Åskeladd er en mild ost, med fløtepreget aroma. Melkesoppen, det tynne fløyelslaget utenpå osten, gir en antydning til skogsopp-aroma. Åskeladd er fin på ostebordet, og til dessert. Kjenner du skeptiske prinsesser som aldri tør smake noe nytt, så bør du prøve om Åskeladd ikke kan få dem på bedre tanker!

Fin skorpe med aske delvis dekket av hvit muggsopp. Bløt i ytterkant mot skorpen og krittaktig kjerne. Lette blomstertoner med markert søtlig duft i retning av honning. Fin myk munnfølelse, kremet når den bløte ytterkant blandes med den litt fastere kjernen. Mild men samtidig sammensatt smak, toner av nyslått gress og en aning sødme i fin balanse med salt.

Navnet på osten har en egen historie, jentene hos Grindal forteller:
Gammelonkel til far, Nils, var egentlig odelsgutt i Jelom, men han var liten da faren døde. Storesøsteren hans, Jodda, fikk ta over gården. Da han vokste til, måtte Nils finne seg annet arbeid, og han starta opp med sykkelproduksjon, og sykkelmerket var Åskeladd. Etterhvert fikk han utskilt et lite småbruk fra Jelom, nok til å fø ei ku og tre sauer, og han fikk det eine stabburet på garden til bolighus. I Fredvang dreiv han sykkelverkstedet videre, han bygde både nye sykler, og bygde om gamle.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 9.0
Nettovekt 150.0 Gram
Horeca Nei
Lenker
Min side