Skip to main content
Til toppen

Valdresmeieriet

Det har i lang tid vært tradisjoner for osteproduksjon i Valdres. Kunnskapen har gått i arv, og det var vanlig å yste på stølene om sommeren. På gården Færden i Valdres har familien Wangensten foredla råvarer fra naturen i generasjoner, og i 2011 valgte de å føre noen av disse tradisjonene videre og etablerte Valdresmeieriet.
 Osten fra ysteriet er ystet for hånd av heilmelk som er levert fra utvalgte gårer i Valdres hele året. Om sommeren bli stølsmelk brukt dette er melk fra kuer som beiter fritt i fjellet.
Egenskapene til stølsmelk fra Valdres er så spesielle og samansetninga av melka gjør at ostene er i særklasse. Bufarosten er av den grunn den mest spesielle osten, siden den bare lages på sommer halvåret når det kun er tilgang på stølsmelk.
Kjærligheten til Valdres og bevisstheten for kvalitet fra råvare til produksjon og leveranse. Er Valdresmeieriet stolte av å levere kvalitets ost av lokale råvarer, med en rik og ekte smak.

Visning
Bufar vellagret 12-24mnd 9kg, Valdresmeieriet

Denne utgaven av Bufarosten modnes på trehyller opp til et par år. I modningen utvikles små hull, den delikate gule fargen og mer av den gode smaken. Håndverket krever tålmodige sjeler, og resultatet er enestående.

15088
Lenker
Min side