Skip to main content
Til toppen

Valdresmeieriet

Det har i lang tid vært tradisjoner for osteproduksjon i Valdres. Kunnskapen har gått i arv, og det var vanlig å yste på stølene om sommeren. På gården Færden i Valdres har familien Wangensten foredla råvarer fra naturen i generasjoner, og i 2011 valgte de å føre noen av disse tradisjonene videre og etablerte Valdresmeieriet.
 Osten fra ysteriet er ystet for hånd av heilmelk som er levert fra utvalgte gårer i Valdres hele året. Om sommeren bli stølsmelk brukt dette er melk fra kuer som beiter fritt i fjellet.
Egenskapene til stølsmelk fra Valdres er så spesielle og samansetninga av melka gjør at ostene er i særklasse. Bufarosten er av den grunn den mest spesielle osten, siden den bare lages på sommer halvåret når det kun er tilgang på stølsmelk.
Kjærligheten til Valdres og bevisstheten for kvalitet fra råvare til produksjon og leveranse. Er Valdresmeieriet stolte av å levere kvalitets ost av lokale råvarer, med en rik og ekte smak.

Lenker
Min side