Rød Geit er ikke produsert i 2023 men kommer trolig tilbake våren 2024.
Jarle hos Rueslåtten bestreber seg på å få en myk og smidig ost med vasket skorpe. Denne mykheten er enklere å få til med vintermelk enn med sommer/beite-melk. I sommerhalvåret blir osten noe fastere i konsistensen.
Her kjøper Jarle og Rakel melken fra naboen Ole som driver etter samme høye etiske standard og krav til kvalitet som Rueslåtten.
Smaksmessig er det få avvik mellom sesongene. Fram til ca 3 måneder smaker Rød Geit friskt og syrlig slik ungdommelig lagrede geitoster skal gjøre. Fra 3 måneder og framover utvikles det mer typiske lagringsaromaer og karakter. Dette er av vår favoritter!
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Norge |
Melk | Geit |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 1 |
Nettovekt | 4 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |