Skip to main content
Til toppen

Dark 1kg Fiken med mørk sjokolade og brandy (ca 55-58 stk), Rabitos Royale

Varenummer: 31188
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 6
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Nøye utvalgte Calabacita fikener fylles med sjokolade, fløte og brandy-ganache før de overtrekkes med temperert mørk sjokolade. Hver Rabiots Royale er singelpakket. Ca 55stk i en kilo.

Spania er Vest Europas største fikenprodusent, men grunnen til Almoharíns unike posisjon er kvalitet framfor volum. Gjennom generasjoner har de kultivert Calabacita fikener både på grunn av fruktens sensoriske kvaliteter og de spesielt gode ernæringsmessige kvaliteter. Disse fikene har et høyt innhold av vitamin A, B og K, kalsium, kalium og jern. En enkelt fiken dekker ca 20% av dagsbehovet for de nevnte vitaminer og mineraler. Fra et gastronomisk ståsted er tekstur og smak minst like interessant. Calabacita fikene har et tynt skall og regnes som de mest kjøttfulle fikene. Smaken er søtlig i retning av honning og konsentreres ytterligere ved at frukten får tørke naturlig på trærne før de høstes.

Det var altså disse fikene som fikk familien Valero til å dra tilbake til Almoharín. Fortsettelsen er bokstavelig talt en søt historie. Med de lokale Calabacita fikene som råvare har de etablert La Higuera. Under produktnavnet Rabitos Royale har de utviklet en egen serie med konfekt som slår beina under det meste jeg har smakt av søtsaker.

Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, alle ledd i produksjonen overvåkes nøye av dedikerte spesialister. Bea har hovedansvaret for å kontrollere samtlige fikener som skal brukes. Dette gjør hun manuelt sammen med andre eksperter i tre ulike operasjoner. Kun 65% av de innkjøpte fikene godkjennes for produksjonen.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Spania
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 6
Nettovekt 1000 Gram
Horeca Ja
Lenker
Min side