Skip to main content
Til toppen
Olof Viktors nyheter

Olof Viktors nyheter

"Gørrgodt" fra Olof Viktors

Er det noe som står høyt lista over turer som skal tas når det er forsvarlig å passere kjølen, så er det et gjenbesøk til det vakre landskapet Østerlän i Syd-Østre Skåne og en lang fikapaus hos Olof Viktors, konditori og håndverksbakeri. Her kan man nyte landskapet og la seg forføre av smakfulle «mackor» og syndige bakelser. Den nordiske restaurantguiden White Guide klassifiserer Olof Viktors prestasjoner som «Mästerklass» og de har flere ganger blitt kåret til Sveriges beste kafe.

Matcompaniet hadde gleden av å besøke OV for snart tre år siden, og alt fra atmosfæren til yrkesutøvelsen imponerte oss stort. Her er de kresne på råvarene, det meste er kortreiste enten det er melet, fløten, smøret, rapsoljen eller pålegget. Surdeigskulturen får sin daglige dose med omsorg og kjærlighet. De store bakerovnene fyres opp grytidlig hver morgen så de står klare for til å steke alt fra wienerbakst og brød til knekkebrød.
De beskriver det best selv:
«Här bakas bröden på gammeldags vis i vedeldad stenugn. Allt göres från grunden utan halvfabrikat eller färdiga mjölmixer. En långsam jäsprocess med surdeg som bidrar till både hälsosammare och definitivt smakrikare bröd.»

Når det gjelder håndverksbakt knekkebrød så er svenskene milevis foran oss på denne siden av kjølen. Derfor var det naturlig for oss å henvende oss til Olof Viktors da vi for noen år siden skulle ta inn knekkebrød i sortimentet. De bruker surdeig og kjevler leiven for hånd. Når du åpner en pakke med surdeigsknäcke er både utseende og smaken tydelige bevis på at dette er det beste av det beste.

Etter at den første pallen ankom vårt lager har sortimentet gradvis blitt utvidet med blant annet ostefolkets favoritt «Miniknäcke» og en serie med deilig ostetilbehør.

Nå lanserer vi to knallgode nyheter som mange smakte og falt for på vår minimesse i mars. Av naturlige grunner har vi vært litt tilbakeholdne med å introdusere nye produkter in 2020, men etter utallige oppfordringer måtte vi bare slippe opp og lansere ytterligere to sterkt vanedannende produkter fra Olof Viktors.

35048    Citrus og Kardemomme syltetøy 145gr glass    
Akkurat som baksten så er marmeladene fra Olof Viktors velsignet fri for unødige tilsetningsstoffer. Her det rett og slett bare appelsin, sukker, sitron og kardemomme. Kokt til perfeksjon så det kan smøres tynt på en nyristet skive med brød og smør eller serveres som tilbehør til kraftige muggoster som f eks Stilton.


35047    Fröbräck 180gr cellofanpose
Olof Viktors Miniknäcke har blitt et favoritt-tilbehør til ost. Vi påstår at har du det og en pakke Frøbräck så mangler bare osten for at kvelden skal bli vellykket. Kombiner det gjerne med Citrus og kardemommemarmeladen til muggoster, og et par andre deilige ostetilbehør fra Olof Viktors.


Frøbräcket er løvtynt, knasende sprøtt og akkurat passe salt. Skal du bare hygge deg med noe smågodt en kveld så sprett en pose med Frøbräck og lag en skål med hummus.


Igjen er det selvfølgelig bare naturlige ingredienser; siktet speltmel, solsikkekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø, rapsolje og salt.

Lenker
Min side