Til toppen
Ny Produsent: Bager Mortensen

Ny Produsent: Bager Mortensen

Bornholmsk bakerhåndverk

Alle som har feriert i Danmark har lært seg å sette pris på nybakt brød og søt bakst til morgenmaten. Er man på Nexø på den danske solskinnsøyen Bornholm anbefales det å ta turen innom «Bager Mortensen» for litt frisk morgenbakst. Karsten Mortensen har siden 1998 sørget for at deigene har blitt knadd og eltet til morgenbrødene og smøret kjevlet inn i wienerdeigen på aller beste vis.

Bedriften har vokst fra et lite lokalt bakeri til dagens virksomhet med 15 ansatte bakere. Karsten er fortsatt ansvarlig for det hele og har sørget for at man aldri kompromisser på kvaliteten. Da de lokale kundene utfordret Mortensen til å bake kjeks og knekkebrød startet det som nå har blitt til en etterspurt serie med kjeks som er å få kjøpt i flere danske byer. Så langt det er mulig hentes råvarene lokalt. Det jukses ikke med ingrediensene og så lite som mulig overlates til maskinene. 
 
På slutten 2021 ble Mortensens sprø bakverk lansert i Sverige. Allerede nå er de velsmakende kjeks og knekkebrødene å få kjøpt hos de ledende ost- og delikatessebutikkene på den andre siden av kjølen.  Dette var selvfølgelig en god referanse at Sveriges beste delier solgte kjeksen og knekkebrødene, men vi gjorde som vi alltid gjør og ba pent om å få smaksprøver. Etter en smaksrunde der knasingen fra kjeksene og knekkebrødet ble avløst av velbehagelig smatting var konklusjonen gitt: Dette må også nordmenn få tilgang på, og nå er det her:Skrevet av: Hans Petter UlebergMortensens Frø & kjernekjeks er sprø hvetekjeks med et utvalg av frø og kjerner som gir smak og et ekstra bitt. Velsmakende ostetilbehør som ikke er for kraftig smaksatt. 


Mortensens Frokostknekkebrød er et gourmet knekkebrød med frø og kjerner. Disse premium knekkebrødene er gode til ost og passer også som velsmakende start på dagen eller et mellommåltid når energien er i ferd med å droppe ned i kjelleren.


Mortensens Frø & kjernebiter er små, sprø kjeks med frø og kjerner. Selvfølgelig bakt med de beste råvarer. Disse små premium kjeksbitene passer til tapas og ostebordet. 


Mortensens Rugsnacks er sprøe, ovnsbakte rugbrødschips. Bornholm er fra før kjent som arnested for gode rugkjeks og Mortensnes Rugsnacks føyer seg inn i denne tradisjonen.  Disse rugbrødschipsene passer til tapas og ostebordet og også gode som snacks. 


Mortensens Minitoast med rosiner og kjerner er sprø kjeks / minitoast som kombinerer sødmen fra rosinene med litt salt og ekstra tekstur fra frø og kjerner. De er gode til det meste av ost, men aller best til blåmuggoster der sødmen balanserer den salte osten.