Til toppen
Ny Prisliste

Ny Prisliste

November 2022


Vi får dessverre fortsatt hyppige prisøkninger fra våre produsenter og leverandører og har i år ikke noe annet valg enn å komme med en ny prisliste som gjelder fra 14. november.
Det er mye utfordringer og frustrasjon hos produsentene våre for tiden. I tillegg til fortsatt økende råvarepriser sliter de fleste med store prisøkninger på det aller meste inklusiv strøm, gass, emballasje, transport & drivstoff med mer. Strømregningen for enkelte er så høy at en del vurderer å legge inn årene – men foreløpig får vi heldigvis nok varer. 
Spesielt for spekemat produsenter har summen av kostnadsøkningene slått voldsomt ut og det er hovedsakelig på spekemat at vi må øke prisene. Vi klarte å holde prisene nokså uendret i september grunnet en hyggelig valutautvikling. Den utviklingen er dessverre nå snudd.

Det er fortsatt utfordringer også for osteprodusenter men vi har holdt de fleste prisene uendret. Det er hovedsakelig noen få Italienske oster som øker i pris og spesielt de helt ferske ostene slik som Burrata. En annen vare som dessverre øker mye i pris er smør.

Den voldsomme tørken har og fått utslag på høstens innhøsting slik at det får utslag på olivenoljer og ris spesielt, men også noe på tomater. For nøtter derimot slår det faktisk positivt ut slik at for eksempel hasselnøtter går ned i pris.

På toppen av det hele så har euroen utviklet seg i feil retning for importvarene. Vi har ikke økt prisene i takt med eurokursen men hvis ikke den Norske kronen styrker seg noe vil det kunne bli nye prisøkninger i februar som en følge av dette.

Dermed er vi dessverre tvunget til å øke våre priser fra og med 14. november 2022. Nye priser er utarbeidet og sendes ut fortløpende. Har dere ikke mottatt ny prisliste så ta kontakt med oss så snart som mulig. De nye prisene vil vise på nettsiden vår fra 12. november.

Avslutningsvis kan vi nevne mer kjekke saker. Vi lanserer i disse dager en rekke nyheter og dere vil finne dem i de nye prislistene samt fortløpende på nettsiden i form av nyhetsbrev eller nyhetsmailer. Husk å meld dere på nyhetsbrevet vårt hvis dere ikke får dem. 

Sist lanserte vi et stort utvalg kjeks og knekkebrød fra både Peter Yard fra UK og Mortensen fra Bornholm. Ny type av de allerede populære surdeigschipsene er nå på lager.
Nyhetene fra Fjåk har nå gradvis ankommet lager og vi har per nå det aller meste på lager. Julekalenderen er derimot nesten utsolgt så vær kjappe. Det samme gjelder Haupt og Summerbird – alle bør bestille kalendre snarest.

Vi lanserer også en ny produsent på Pecorino Romano hvor vi og snart lagerfører hendige biter på 170g. Disse sammen med Guanciale bitene og en Carbonara oppskrift som snart kommer vil klart bli en slager.

Om en drøy uke kommer det også en helt ny serie med ferske oster fra Latte Carso til hyggelige priser.
Det dukker og opp andre godbiter på ostefronten. Neste uke lanserer vi for eksempel Stølsosten fra Rueslåtten. Den er laget kun på melk fra fjellbeite og modnet i 15 måneder i fjellgrotter.

Også fra Olof Viktors har vi fått inn en rekke nyheter både på kjeks og geleer. Helt nytt er også en serie med fantastiske karamellsauser (Kolasåser).
Et helt nytt bekjentskap er Maison Marc og deres Cornichons fra Burgund. Ikke tvil – dette er råbra.
Hold og utkikk etter den nye Linea Vasi Elegant fra Ortoconserveria; meget bra ting – nyhetsbrev kommer snart.
Ging Kong er endelig tilbake i sortimentet men Kombuchaene er dessverre ikke lenger i produksjon.
Ellers går det mot jul – husk å fylle opp med alle julevarene – mye er allerede utsolgt men vi har fortsatt mye Stilton inne. Anbefaler allikevel å lese nyhetsbrevet «En blå jul» som snart kommer hvor vi oppfordrer alle til å ha Norske alternativ på blåmuggost – «the battle of the blue».
De neste 2 ukene får dere faktisk 10% rabatt på Råblå i forbindelse med denne kampanjen.