Skip to main content
Til toppen
Ny Prisliste 6. Mai

Ny Prisliste 6. Mai

Ny prisliste er nå klar og vil gjelde fra 6. mai.

Når de gjeldene prisene ble laget i begynnelsen av året så håpet vi på en sterkere kronekurs og la til grunn en sterkere krone enn det som var dagens situasjon. Siden da har det dessverre bare blitt verre – mye verre. I skrivende stund er eurokursen over 11,75 og det får store utslag på innkjøpsprisene våre. Den Danske kronen er heller ikke på et hyggelig nivå. 

Vi er stadig i forhandlinger om bedre innkjøpspriser, men veldig mange av produsentene sliter med lavere avlinger, høyere råvarekostnader og generell prisstigning. Derfor går mange innkjøpspriser opp isteden og det blir en ond sirkel hvor prisøkninger er unngåelig. Vi beklager virkelig dette, men vi har dessverre ikke noe valg enn å endre en god del priser slik situasjonen er.

Her litt mer informasjon per varegruppe:

Ost: Fortsatt er det størst utslag på fåremelksoster men også generelt er det dessverre en del prisøkninger. For de Norske ostene holdes prisene stort sett uendret. Unntakene er grunnet sent innmeldte nye priser og at prisene dermed ikke ble justert i begynnelsen av året.

Spekemat: Med unntak av noen få justeringer er det stort sett ingen prisøkninger. På Norske produkter er det endel priser som settes ned blant annet en del varer fra Idsøe.

Tørrvarer & Konserver: Her slår det spesielt ut på varer som er rammet av små avlinger grunnet tørke med tilhørende varemangel og prisøkninger. Alt av belgfrukter, oliven og en del grønnsaker har blitt hardt rammet. Som dere også sikkert har lest slår de økte kakaoprisene veldig ut på sjokoladeprisene med Summerbird sine priser holdes inntil videre – men trolig vil en justering måtte gjøres til høsten.

De nye prisene vil vise på nettsiden fra fredag 3. mai (som gjelder leveringer fra og med mandag 6. mai) men be gjerne om en oppdatert prisliste i excel format så snart som mulig slik at dere kan sjekke de nye prisene.

Det er en del kjekke nyheter også denne gang - her en kjapp oppsummering:

Hollandsk Ost: Nyhetene fra Beemster er ankommet lager og er allerede populære. Det er i tillegg en god del nyheter fra Mons som det kommer mer informasjon om ikke så lenge.

Jerseymeieriet: Vi har lansert hele utvalget av meieriproduktene nå. Bestillingsfristen er mandag morgen hver uke for utlevering samme uke.

Mye nyheter fra Sverige denne gang. Vår nye produsent Sweeds med sine vingummier har allerede rukket å bli populære og det vil komme flere nyheter utover året – de første allerede nå i mai. Dessuten kommer det endelig Miniknäcke fra Olof Viktors i mindre rør – dette har mange etterlyst. Også Haupt kommer stadig med nyheter – der er det bare å henge med i svingene.

Det er også ankommet flere typer frysetørket frukt og bær fra Fresh på New Zealand. I tillegg er det en del nyheter fra både Summerbird og Fjåk.

Konserver: Våre nye fiskekonserver fra Amalifi (Armatore og 4Rotte) er ankommet lager. Har dere testet ut Colatura-en. Et utrolig produkt. Den nye deliserien fra Portofino ifra Liguria er også ankommet lager. Det kommer ytterligere noen nyheter derfra om ikke så lenge.

Fra Olitalia har vi nå lansert hvitvin og rødvinseddik i 5l dunker for Horeca markedet.

Det kommer en god del nyheter utover sommeren også så følg med på våre nyhetsbrev. Vi kan allerede nå røpe en rekke spennende nyheter fra Fangst; mye nyheter fra Italia og ikke minst en utvidelse av produktporteføljen fra Spania.Lenker
Min side