Muraglia Aromatics by Apreda (Red Pikkante + Gold India) 100ml+100ml set
Antall per kolli: 6
Minste antall: 6
Da Muraglia ønsket smaksatte oljer der deres flytende gull skulle kombineres med asiatiske smaker kontaktet de Francesco. Sammen har de utviklet oljer som både overrasker og byr på en helt ny dimensjon forankret både i Puglia, Mubai og Tokyo. RED PIKKANTE er en olje med tydelig varme fra chili, søt paprika og sort pepper som balanseres med koriander og muskat. Oljen kan brukes på alt fra grønnsaksretter, pasta med en lett kaninragu og grillet Middelhavsfisk. Den tilfører en ekstra smaksdimensjon uten å dominere. GOLD INDIA er en kompleks olje med mye smak uten at den tar over. Oljen har tydelige spor fra det Indiske kjøkken og man kjenner tydelig gurkemeie, spisskummen, kardemomme, galangal og kanel. Den løfter Italienske sjømatretter i retning av en klassisk fish curry. Et selvsagt valg når man lager grønnsaksretter. Oljen vil også gitt en ekstra dimensjon til risen når du har Indiske retter på menyen.
Muraglias smaksatte oljer har imponert med sine rene smaker, der den gode oljen kombineres med tradisjonelle italienske smaker som hvitløk, basilikum, chili, sitron og røyk. Det unike med disse oljene er at olivene og smaksråvaren presses samtidig. Når væsken fra smaksingrediensene er separert tappes den nå aromatiske oljen på flasker og er klare til å forfine ditt eget kjøkkenhåndverk.
Nå tar Muraglia enda et skritt og går definitivt ut av boksen og henter inspirasjon fra Asia til sine nye oljer: «RED PIKKANTE» og «GOLD INDIA». Dette er oljer med en mer kompleks og sammensatt smak utviklet i tett samarbeide med den Napolitanske stjernekokken Francesco Apreda.
Etter å ha jobbet på Pizzeriaer og slakterbutikker endte 19 åringen Francesco opp som kokkelærling på Hotell Hassler i Roma. Hans talent som kokk førte til at han raskt klatret i Kjøkkenhierarkiet. Noe av det som ble lagt merke til var hans evne til å eksperimentere med smakene og tenke utenfor boksen.
Lysten til å utvikle seg og lære av de beste førte han blant annet til London restauranten La Gavroce der han jobbet med legenden Michel Roux som chef. London ble også hans første møte med mer eksotiske kjøkken og fritiden tilbrakte han som spisende gjest på byens mangfold av Japanske og Indiske restauranter. På mange måter var dette kjærlighet og inspirasjon fra første bit.
Da hans tidligere sjef på hotel Hassler tilbød han stillingen som chef på Tokyo’s Imperial Hotel var det bare å pakke kofferten og dra østover. Det japanske kjøkkens ekstreme respekt for råvarenes integritet og egenart gav han den nødvendige ballasten til å eksperimentere. Tiden var etter hvert inne for å vende hjem og bruke alt han hadde lært til å gjenoppdage de kulinariske røttene og tilføre nye smaker.
Dette vises tydelig på menyen på hans stjernerestaurant «Apreda» i Roma. Her kombineres tradisjonelle italienske retter og teknikker med Japanske og Indiske smaker på en måte som får en til å tenke; dette er genialt og gjort med mye finessen og smaksikkerhet.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Italia |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 6.0 |
Nettovekt | 200.0 Gram |
Horeca | Nei |
GTIN | N/A |