Skip to main content
Til toppen

Rabitos Royale (La Higuera)

Første gangen vi smakte disse delikatessene vurderte vi på ren refleks at dette måtte være et alt for kostbart produkt. Da vi fikke pirseen ble overaskelsen av positive slaget. Vi hadde tatt feil og virkeligheten var mye mer behagelig enn magefølelsen. Dette var ikke bar veldig godt, men også særdeles salgbart. «Rabitos Royale» fra La Higuera er verdt hver eneste krone!

Historien om disse fylte fikene starter rundt 1990 med at ekteparet Felipa og Senador Valero forlot Barcelona og dro hjem til fødebyen Almoharín i Extremadura. Målet med hjemreise var å etablere en liten håndverksbedrift som kunne foredle byens og omegnenes unike fikener. Det meste som skjer i denne byen dreier seg om fikener. På tross av sin beskjedne størrelse med bare i overkant av 2000 innbyggere regnes Almoharín som verdens fikenhovedstad! Siden september 2017 har byen arrangert en egen fikenfestival der tekniske seanser med mye faglig innhold kombineres med smakinger, konserter og selvfølge seriøst inntak fiken i ulike former og fasonger.

Spania er Vest Europas største fikenprodusent, men grunnen til Almoharíns unike posisjon er kvalitet framfor volum. Gjennom generasjoner har de kultivert Calabacita fikener både på grunn av fruktens sensoriske kvaliteter og de spesielt gode ernæringsmessige kvaliteter. Disse fikene har et høyt innhold av vitamin A, B og K, kalsium, kalium og jern. En enkelt fiken dekker ca 20% av dagsbehovet for de nevnte vitaminer og mineraler. Fra et gastronomisk ståsted er tekstur og smak minst like interessant. Calabacita fikene har et tynt skall og regnes som de mest kjøttfulle fikene. Smaken er søtlig i retning av honning og konsentreres ytterligere ved at frukten får tørke naturlig på trærne før de høstes.

Det var altså disse fikene som fikk familien Valero til å dra tilbake til Almoharín. Fortsettelsen er bokstavelig talt en søt historie. Med de lokale Calabacita fikene som råvare har de etablert La Higuera. Under produktnavnet Rabitos Royale har de utviklet en egen serie med konfekt som slår beina under det meste jeg har smakt av søtsaker.

Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, alle ledd i produksjonen overvåkes nøye av dedikerte spesialister. Bea har hovedansvaret for å kontrollere samtlige fikener som skal brukes. Dette gjør hun manuelt sammen med andre eksperter i tre ulike operasjoner. Kun 65% av de innkjøpte fikene godkjennes for produksjonen.

Etter dette sørger konditoren Raquell for at ganachen har perfekt tekstur og smak før fikene håndfylles. Overtrekket overvåkes av José som sørger for at sjokoladen er riktig temperert slik at den den ferdige Rabitos Royalen er glinsende og vakker. Når de nå foredlede Calabacita fikene er avkjølt pakkes de separat i små aluminiumposer som bidrar til at de er holdbare i 1 år fra produksjonsdatoen.  Med et lite lager av Rabitos Royale har du en liten pre-dessert når det trengs, for ikke å snakke om en nydelig petit four til kaffen og destillatet etter måltidet. Men bare så du er advart: de er sterkt avhengighetsdannende!

Visning
Collection 3 stk (3 typer) med vindu 47g, Rabitos Royale

Gaveeske med alle tre smakene – Dark, Milk og White – 1 av hver type

31223
Collection 6 stk (3 typer) med vindu 95g, Rabitos Royale

Gaveeske med alle tre smakene – Dark, Milk og White – 2 av hver type

31194
Dark 14 stk Tin Box 224g, Rabitos Royale

Nøye selekterte Calabacita fikener fylles med sjokolade, fløte og brandy-ganache før de overtrekkes med temperert mørk sjokolade. Hver Rabiots Royale er singelpakket.

31200
Dark 1kg Fiken med mørk sjokolade og brandy (ca 55-58 stk), Rabitos Royale

Nøye utvalgte Calabacita fikener fylles med sjokolade, fløte og brandy-ganache før de overtrekkes med temperert mørk sjokolade. Hver Rabiots Royale er singelpakket. Ca 55stk i en kilo.

31188
Dark 8 stk Fiken Feliz Navidad 142g, Rabitos Royale

Nøye utvalgte Calabacita fikener fylles med sjokolade, fløte og brandy-ganache før de overtrekkes med temperert mørk sjokolade. Hver Rabiots Royale er singelpakket. Her i en flott juleutgave "Feliz Navidad"

31226
Dark 8 stk Fiken med mørk sjokolade og brandy 142g, Rabitos Royale

Nøye utvalgte Calabacita fikener fylles med sjokolade, fløte og brandy-ganache før de overtrekkes med temperert mørk sjokolade. Hver Rabiots Royale er singelpakket.

31183
Milk 1kg Fiken med melkesjokolade og salt karamell (ca 55-58 stk), Rabitos Royale

Nøye utvalgte Calabacita fikener håndfylt med ganache laget på melkesjokolade, fløte og salt karamell. Overtrukket med temperert sjokolade. Ca 55stk på en kilo.

31189
Milk 8 stk Fiken med melkesjokolade og salt karamell 142g, Rabitos Royale

Nøye utvalgte Calabacita fikener håndfylt med ganache laget på melkesjokolade, fløte og salt karamell. Overtrukket med temperert sjokolade.

31185
White 1kg Fiken med hvit sjokolade og jordbær (ca 55-58 stk), Rabitos Royale

De beste finkene, fylt med hvit sjokoladetrøffel med et snev av jordbær. Dekket med et tynt lag hvit sjokolade. Ca 55stk i en kilo.

31193
White 8 stk Fiken med hvit sjokolade og jordbær 142g, Rabitos Royale

De beste fikene, fylt med hvit sjokoladetrøffel med et snev av jordbær. Dekket med et tynt lag hvit sjokolade.

31191
Lenker
Min side