Skip to main content
Til toppen
Haupt Lakris

Haupt Lakris

Haupt Lakris - nyheter våren 2021

Småland er for nordmenn flest kjent for Astrid Lindgrens verden, men det er også sentrum for Sveriges drops- og karamell-produksjon. Her finner du den lille byen Gränna, der Amalia Eriksson tilbake i 1859 fant opp polkagrisen og på vei til Vimmerby, finner du Mariannelunds karamellkokeri. I denne lille fabrikken har de laget karameller siden 1929 og den dag i dag lages de fremdeles på samme måte.

De gamle oppskriftene har gått i arv i generasjoner og familiens hemmeligheter rundt fremgangsmåte og ingredienser er godt bevart; men det vi vet med sikkerhet, er at de setter sin ære i karamellene, bruker bare det beste av råvarer og ikke en dråpe konserveringsmiddel. De anses som noen av de flinkeste på sitt område og det er nettopp derfor Haupt Lakrits har valgt å inngå et samarbeid.

Resultatet er Smålänningar : en lakriskaramell smaksatt med lakris fra Kalabria, salmiakk, chili og cayennepepper.Den klassiske rosa Kärlek har lenge vært en bestselger, spesielt til anledninger som Valentines Day, men nå lanseres en ny og enda bedre variant :
La Vie en Rose. Vi kan alle trenge å se verden gjennom rosa brilleglass innimellom, noe denne salte lakrisen rullet i hvit sjokolade med bringebær, roser og vanilje, helt sikkert kan hjelpe oss med.

Den siste store nyheten er intet mindre enn Fucking Fabulous :

En søt lakris rullet i "dulce de leche"-sjokolade med røkt havsalt. Denne kan minne om Vinter, men er glutenfri.Lenker
Min side