Skip to main content
Til toppen
Giusti

Giusti

Giusti

Acetaia Giusti er verdens eldste produsent av Balsamico, grunnlagt i Modena i 1605.
Nå drives huset av Claudio Stefani Giusti; 17. generasjon av den noble familien. Helt siden starten har familien dokumentert produksjonen og bidratt til å legge premissen for hvordan Aceto di Balsamico di Modena skal produseres.

Produksjonen foregår i sin helhet på slettene litt nord for Modena sentrum og er omgitt av vinmarkene som gir råstoffet til den berømte eddiken. Da produksjonsfasilitetene ble for små for en tid tilbake bestemte de seg for å bygge et eget Balsamicomuseum et par steinkast unna Acetaiaen.

 


 

Familien er meget bevisst sine røtter, men det betyr ikke at de er rotfestet i fortiden. Innovasjon har alltid stått sentralt i familiens aktiviteter. Det siste tilskuddet i sortimentet er en serie med økologiske eddiker fra Azienda Agricola Giusti. Gode på smak og tappet på flasker som står godt fram i butikkhyllene. Eddikbasen er laget på fermentert lokal og økologisk druemost smakt til med friskpresset økologisk juice. Disse har en bred anvendelse fra matlaging til cocktails – anbefales på det varmeste.Vi har valgt å kalle de nye eddikene for «Sursøt» - grunnen er at Giusti benevner serien som “agrodolce”. Nypresset fruktjuice blandes med vineddik laget på Giustis egne eddiker. Samtlige råvarer kommer selvfølgelig fra økologisk sertifiserte gårder.

50228    Balsamico di Modena 3 medaljer 250ml økologisk
Dette er den økologiske utgaven av vår bestselger fra Giusti; 3 medaljer i champagnottoflaske. Denne er laget med kokt druemost og blandet med lagrede eddiker fra økologiske vingårder. Etter at mosten og de gamle eddikene er blandet lagres de ytterligere på fat slik at smak, tekstur og farge blir slik vi kjenner den fra «3-medaljer-eddiken».  Den lange modningen gir en tykk, søt, fruktig og aromatisk økologisk balsamico.

50229    Sursøt tranebæreddikk Mirtillo Rosso 250ml økologisk
Hvitvinseddik laget på Trebbiano bianco blandet med redusert druemost og smakes til med ferskpresset tranebærjuice. Bruk den gjerne til å glasere vårens primører, på salater eller for å øke syren i en Cosmopolitan.
          
50230    Sursøt granatepleeddikk Melograno 250ml økologisk             
Hvitvinseddik laget på Trebbiano bianco blandet med redusert druemost og smakes til med ferskpresset juice fra granateple. Kanskje den av disse eddikene som er best egnet til cocktails. Vil også smake godt med noen dråper på en nystekt makrell, i viltsausen eller kveite sashimi.

 
50232    Sursøt trebbianoeddikk UveTrebbiano 250ml økologisk        
Hvitvinseddik laget på Trebbiano bianco blandet med redusert druemost. Det perfekte sursøte alternative når du skal lage en frisk dressing til salaten. Test ut en dressing med Tartuflanghes trøffelsennep og rikelig med finrevet Parmigiano Reggiano.

 50234    Epleeddik ufiltrert Aceto di Mele con madre 250ml økologisk  
Denne eddiken har samme utgangspunkt som den ordinære epleeddiken. Innholdet av nyttige næringsstoffer er høyere i og med at den er ufiltrert. Bakteriekulturen som syrner mosten under fermenteringen er intakt I flasken. Kan anvendes som den filtrerte utgaven, men forvent mer smaksdybde. En spiseskje om morgenen er også en god kickstart på dagen.

 Lenker
Min side