Skip to main content
Til toppen
«Foodswingers» omveien til god smak.

«Foodswingers» omveien til god smak.

Kvalitets skinker og bacon fra Foodswingers´ røkeri på Sundvollen.

I skogkanten like ved Sundvollen kokes, blandes, syltes og langtids røykes det produkter du tidligere har måttet ta fly til Austin, for å skaffe. 
Her produserer Foodswingers «Ranch Food» inspirert av BBQ kulturen i USA. Vel vitende om at det ikke finnes antydning til snarveier når man vil lage de beste produktene, sørger en gjeng håndplukkede medarbeidere for at flasker, krukker og glass fylles med gode og potente smaker. Når det kokes en barbecue saus eller røykes et kjøttprodukt er alt basert på en fintunet oppskrift. Alt har vært justert og testet fram og tilbake inntil de sjøl og sjefene Angela og Dag er fornøyde. 

Utenfor produksjonslokalet finner du et Texas Smokehouse; Norges første vedfyrte røkeri hvor det blant annet produserer ekte bacon, pastrami og varmrøykt skinke etter tradisjonelle metoder og oppskrifter. Australieren Tim, som er selveste Smokehouse-bestyreren, anses av mange å være Norges svar på BBQ-legender som John Mueller, Aaron Franklin og John Markus. 
 
Disse kjøttproduktene har en unik smak med tydelig signatur fra Tim’s håndarbeid i preppingen og røyksmak som er utviklet seg over laaaang tid i de vedfyrtes smokerne. Arbeidet med kjøttet starter lenge før det får sine siste runde i smokeren. Etter å ha veid kjøttet gnis det inn med en krydderblanding tilpasset de ulike produktenes vekt og ønsket smaksprofil. Det eneste som er felles er at de aldri salter mer enn 2,25% av stykkenes totalvekt. Når kjøttet er godt massert med krydder vakuumeres det og legges på kjøl i 4 uker. Smoked Chipotle Honey ham er det eneste produktet som lakesaltes. Selvfølgelig med samme milde saltmengde og i 4 uker. 

Fra første smak kjenner du at «Foodswingers» lever opp til sitt motto: «Saving the world from ordinary». Håndverk, kvalitet og smak er deres viktigste konkurransefortrinn. Produktene er fremstilt på Sundvollen av mennesker som mener at det ikke finnes noen snarveier til god smak om man skal lage ekte vare. «Foodswingers» røyker kjøtt og pålegg med ekte vedkubber og fyller ikke kjøttet med vann fordi det er juks. Smak og kjenn på forskjellen!

Skrevet av Hans Petter Uleberg


Røykt Pastrami av lårtunge - Angelas Smoked Pastrami

Med dette produktet er endelig ekte røkt pastrami tilgjengelig i Norge. Pastramien lages på lårtunge som gir dette pålegget den spesielle teksturen og smaken. Pastrami brukes først og fremst på Sandwicher som f.eks. den klassiske Reuben Sandwichen. Pastrami passer også perfekt i pastaretter og i salater. Skjæres i syltynne skiver. 
 

 

Bacon - Tims Pecanwood Smoked Bacon i bit

Et varmrøkt bacon som kan nytes rett fra pakken, eller brukes som ingrediens i varmretter. En subtil, men tydelig røyksmak fra pecanved og en fantastisk balanse mellom salt og søtt preger dette produktet. Kutt det i skiver til Sandwicher eller biter til pastaretter og salater. Ønsker du å bli nabolagets pizzahelt er det bare å toppe biancoen med Tims Pecanwood Smoked Bacon.
 

 

Smoked Chipotle Honey Ham

Denne er også kjent som «Sundvollenskinke»: Surret skinke fra lår marineres i Tims egen lake og røykes over eikeved i 6 – 8 timer på lav temperatur. Skinken glaseres med Foodswingers «Meat Force One» glasur. Perfekt til pizza, sandwich, i salat, på koldtbord etc.    
 

 

Smoked Spicy Adobo Ham

Surret skinke fra lår marineres og krydres med Foodswingers egen Adobo kryddermiks (Mexicano). Kjøttet røykes over eikeved i 6 – 8 timer på lav temperatur. Denne skinken er spesielt utviklet for å gjøre pizza og meksikanske retter enda bedre. Men som all annen god skinke er den perfekt på sandwicher eller mellom skivene og osten i en grilled cheese sandwich. 
 
Lenker
Min side