For rundt 20 år siden møtte jeg Dag Ødegård for første gang. Vi «klikka» umiddelbart og praten gikk varm om alt som kunne puttes i munnen av gode smaker, tilberedning og teknikker, teksturer og alt annet matnerder kan nerde seg ned i. Det hele toppet seg med en legendarisk krepsetur til Toten med kokker og folk fra delikatessebransjen. De fleste av oss som var der har blitt gråe i håret og furet i fjeset, men døgnet på Toten framkaller fortsatt smil og latter når det mimres.
Etter dette har Dag bygget og solgt en suksessbedrift for hardvare til serveringsbransjen for så å grunnlegge «BBQ Shop» sammen med en tidligere kollega ; restauranten «Texas Barbecue» og produksjonsbedriften «Foodswingers», begge sammen med sin kone Angela Taliaferro. Produktene fra «Foodswingers» blir nå fremover distribuert kun gjennom Matcompaniet.
Grundighet er et sentralt begrep når man skal beskrive Dag og Angela og deres felles livsverk. De ønsker å redde verden fra det ordinære som næringsmiddelindustrien byr på. For dem er håndverk, kvalitet og smak det viktigste, og slikt blir det som kjent gode produkter av. Der industrien pøser på med salt og sukker fordi det er billig søker Angela og Dag etter spennende smaker som kan komplettere et fra før komplekst smaksbilde.