Skip to main content
Til toppen
Foodswingers

Foodswingers

Det er bare å gni det inn og sause i vei!

For rundt 20 år siden møtte jeg Dag Ødegård for første gang. Vi «klikka» umiddelbart og praten gikk varm om alt som kunne puttes i munnen av gode smaker, tilberedning og teknikker, teksturer og alt annet matnerder kan nerde seg ned i. Det hele toppet seg med en legendarisk krepsetur til Toten med kokker og folk fra delikatessebransjen. De fleste av oss som var der har blitt gråe i håret og furet i fjeset, men døgnet på Toten framkaller fortsatt smil og latter når det mimres. 

Etter dette har Dag bygget og solgt en suksessbedrift for hardvare til serveringsbransjen for så å grunnlegge «BBQ Shop» sammen med en tidligere kollega ; restauranten «Texas Barbecue»  og produksjonsbedriften «Foodswingers», begge sammen med sin kone Angela Taliaferro. Produktene fra «Foodswingers» blir nå fremover distribuert kun gjennom Matcompaniet. 

Grundighet er et sentralt begrep når man skal beskrive Dag og Angela og deres felles livsverk. De ønsker å redde verden fra det ordinære som næringsmiddelindustrien byr på. For dem er håndverk, kvalitet og smak det viktigste, og slikt blir det som kjent gode produkter av. Der industrien pøser på med salt og sukker fordi det er billig søker Angela og Dag etter spennende smaker som kan komplettere et fra før komplekst smaksbilde. Smått er godt
Selv om dette ikke er gårdsprodukter med råvarer fra kjøkkenhagen kan det like fullt kalles «gårdsmat» eller «Ranch Food» som det heter i det store landet der i vest. Foodswingers henter sin inspirasjon fra den tradisjonsrike matkulturen du finner på de store gårdene i sørstatene i USA. De er derfor den rake motsetningen til det meste av dagens matindustri. Smaken trumfer alltid hastverket.

Alt produseres i skogkanten på Sundvollen nord for Oslo. Her sørger noen få dedikerte medarbeidere som vet at det ikke finnes antydning til snarveier mot målet om lage de beste produktene. Når det kokes en barbecue sauce er alt basert på en fintunet oppskrift som har vært justert fram og tilbake til Angela, Dag og de selv var fornøyde. Den ferdige sausen fylles manuelt på flasker og glass.    

Alle Foodswingers-produktene er tuftet på den tradisjonelle barbecuekulturen. Foruten sauser, rubs og kondimenter som vi nå lanserer produserer de Amerikanske bakervarer og barbecue-røkt kjøtt. 
Barbecue er den første og kanskje aller enkleste form for tilberedning av mat. Fra den spede start da mennesket laget ild, har barbecue utviklet seg i mange retninger på alle verdens kontinenter. 

I Texas ble barbecue videreført av cowboyene som ute på prærien hadde sparsomt med utstyr til matlaging. Det hele begynte med enkle barbacoas og campfires, som kort fortalt var bål i enkle innretninger av jord, stein og trepinner. Etter hvert tok man i bruk beholdere og utstyr av metall. Barbecue vokste til å bli den mest sentrale delen av Texas’ diett og gastronomi.

Angela Taliaferro vokste opp i Fort Worth som regnes for å være selveste «kubyen» i USA. Hennes mormor Edwina drev cateringfirma i byen, og Angela jobbet alltid på kjøkkenet hennes etter skoletid og i ferier. Da hun flyttet til Norge, var det utenkelig å ikke jobbe i matbransjen. Ekte barbecue var det ingen som drev med i Norge, så veien videre falt ganske naturlig.

I 2014 åpnet Angela og Dag Norges første BBQ shack: «Texas Barbecue Cafe». Nå har de tatt tradisjonen og pasjonen med videre fra restauranten til produksjonen på Sundvollen. Vi er derfor mer enn sikre på at produktene fra Foodswingers garantert kommer til å bli en hit hos alle hjemmekokker som trives beste ute i røyken!


49009    Texas BBQ sauce ANGELA’S BBQ SAUCE 500ml    
Beskrives best av Angela selv: Denne BBQ sausen ble laget av min bestemor i Archer City, Texas. En intens og smakfull saus med overtoner av melasse eddik og kaffe. Pass på! Du trenger kanskje mindre enn du er vant til.


49001    Pibil Salsa REVOLUCIÓN 330ml
En superfrisk og litt syrlig salsa fra Yucatán i Mexico. Sausen er en av de mest populære i Mexicanske Taquerías. Bruk til taco eller tex-mex. Bland med majones og få en supergod dip. Caramba!


49002    Honey Mustard Sauce OOOH HONEY! 330ml    
En søt og smakfull saus som passer perfekt til grillet eller fritert kylling, hjemmelagde sandwicher, salater eller lyst kjøtt. Bruk den rett fra glasset eller som ingrediens i din favorittdressing.
 


49003    Buffalo Sauce THE WINGMAN 330ml 
En smakfull klassiker med syrlige overtoner og en smøraktig ettersmak med et lite ”kick” på slutten. Anbefales penslet på fugl og lyst kjøtt under siste fase av grillingen, eller som dip for kyllingvinger og annet snadder.
 


49004    Texas BBQ sauce .357 MAGNUM 330ml 
Angela: Denne BBQ sausen ble laget av min bestemor i Archer City, Texas. En intens og smakfull saus med overtoner av melasse eddik og kaffe. Pass på! Du trenger kanskje mindre enn du er vant til.
 


49008    Candied Jalapeños COWBOY CANDY 330ml 
Om man kjører Higway “10” fra Houston til El Paso og stanser for å fylle tanken er det stor sjans for at pumpestasjonen også har ei hylle med BBQ-kondimenter produsert i nabolaget. Det er også temmelig sikkert at du finner et glass med «Cowboy Candy» - sylta Jalapeños. Perfekt tilbehør som det er, finhakka i en dipp eller som den ultimate toppingen på pizza (Hawai Pizza go f*** yourself! 


49005    Chipotle Honey Glaze MEAT FORCE ONE 250ml 
En real barbecue glaze som gir en søtlig og spicy smak og en gyllen overflate. Fantastisk på kylling, lyst kjøtt og sjømat. Pensles på mot slutten av grillingen på lav/ medium temperatur.
 


49006    Red Hot Pepper Sauce THE HANGMAN 250ml 
En fruktig og sterk saus basert på utvalgte paprikafrukter (capcicum annum). En hot sauce med masse smak og med en saftig og sterk finish. Bruk den på alt mulig!
 


49007    Chipotle Mustard Sauce THE WIGBUSTER 250ml 
En perfekt balansert sauce med rik smak av sennep og røykt jalapeño som biter deg litt i ganen. Spesielt god på sandwicher, til grill og barbecue, gryteretter, supper etc.
 


49010    Rib rub MAGIC BARBECUE RIB RUB 155g 
Texas Barbecue Café er viden kjent for sine ribs. Mye av hemmeligheten bak disse smaksrike kjøttgrindene er putta i denne boksen. Fjern membran på ribs, rub kjøttet og grill low´n slow på 130 C. Garantert suksess.
 


49011    Veggie rub VEGGIE SHAKE SEASONING 155g 
Veggie Shake Seasoning er en spennende spesialblanding for grillede eller stekte grønnsaker. Dryss over din favorittblanding før grilling eller steking.
 


49012    Chicken rub SWEET CHICKEN BBQ RUB 155g    
Sweet Chicken Rub er en ekte BBQ rub spesielt utviklet for kylling, svin og annet lyst kjøtt. Dryss krydderet over kjøttet, og grill på indirekte varme og lav temperatur.
 


49013    Steak rub BACKYARD AVIATOR 155g 
Backyard Aviator er spesielt utviklet for storfe og annet rødt kjøtt. Blandingen løfter dine grill og BBQ retter til nye høyder. Dryss på kjøttet rett før grilling.
 

49014    Kosher Salt SOMETIMES ALWAYS 1 kg    FOODSWINGERS
«The purest salt – extracted from underground fossil rivers»
Salt til matlaging av høyeste kvalitet. Form og størrelse på saltkornene er lik Kosher-salt. Forholdet mellom vekt og volum er også det samme som på kosher-salt. Perfekt for alt kjøtt og fisk før det havner i panna, på risten eller i røykkammeret. 
OBS Produktet er ikke kosher sertifisert!
 


49015    Salt DIRTY SALT 120g Hellstrøm 
Et super-aromatisk urtesalt fro Middelhavet som vil løfte din grill- og ovnsretter til nye høyder.
 


49016    Pepper PERKY PEPPER 50g Hellstrøm 
Enten man heter Eivind, Per, Pål eller Espen vet man at kilden til god og rik smak ofte ligger i et par drag med nykvernet pepper. Dette er et eksklusivt pepper fra Borneo som gir den rette smaken og dybden. 
 


49017    Olivenolje Extra Virgin ORO DE CAMPO 500ml    FOODSWINGERS
100% arbequina fra Siurana i Catalonia. Den karakteristiske fruktigheten fra Arbequina olivenene kombineres med mer grønne toner fra gress og artiskokk. 

49018    Olivenolje Extra Virgin ORO DE CAMPO 5l dunk FOODSWINGERS
Dette er virkelig mye olje for penga. 100% arbequina fra Siurana i Catalonia. Den karakteristiske fruktigheten fra Arbequina olivenene kombineres med mer grønne toner fra gress og artiskokk. 

Skrevet av: Hans Petter Uleberg

Lenker
Min side