Til toppen

Bufar ekstra vellagret 36mnd hel ost

Varenummer: 15128
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 9 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1

ekskl. mva.

Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig ostevekt. Faktura vil vise korrekt vekt.

Denne får vi inn i partier, egen mail med forhåndsbestilling sendes ut.

Bufar lages av stølsmelk som hentes daglig på utmarksetre i Valdresflya. Kuene beiter i et rikt terroir og kvalifiserer helt klart til det våre franske ostevenner vil kalle en ALPAGE ost. De rike beiteområdene gir en unik smak til melken med høyere innhold av proteiner, antioksidanter og fargepigmenter. Den ekstra vellagra utgaven (3 år) får vi kun tilgang på i perioder. Lagerføres når den er tilgjengelig.

Å være verdt sin vekt i gull er muligens en klisjé, men vi mener det er dekkende for Bufar fra Valdresmeieriet. Gullbarren som er å regne som kapital øker sin verdi når dyktige gullsmeder smelter gullet og foredler det til smykker. Bufar er nettopp det; et ostesmykke fra dalstrøka innafor. Verdens beste melk ystes og foredles av kyndige ystere på Valdresmeieriet. De eldste ostene legges til side for lang lagring. Ostene vi jevnlig har tilgang på er lagret i hele 3 år som er 1 år mer enn Bufarosten som vant Gull i World Cheese Awards i Bergen.

Ostehjulene lagres på trehyller i temperaturstyrte modningsrom, og osten utvikler mer smak jo lenger den ligger lagret. Ostesmykkene håndteres med stor kjærlighet og snus og sjekkes 1 gang pr uke. Det betyr at ostehjulene er snudd og «koset med» 156 ganger før dere kutter osten i biter og selger godsakene. Under modningen utvikles de håndplukkede ostene og får en rik duft, smak, gyllengul farge og tekstur.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Pasteurisert
Bestillingsvare Ja
Antall per Kolli 1
Nettovekt 9000 Gram
Horeca Ja