Skip to main content
Til toppen
Ask Gård

Ask Gård

Ask Gård

Når det beste fra Norge møter det beste fra Italia
- to gode nyheter fra Ask, kun tilgjengelig fra Matcompaniet.


Ask Gård lager etter vår oppfatning Norges beste spekemat. Alt kjøttet kommer fra Heinrich Jungs lykkelige svin. Der på gården gjør grisene som de vil og velger om de vil være ute eller inne. Alt fôret er økologisk og det meste dyrkes på gården.

Kombinasjonen av det gode kjøttet og Ask’s håndverksmessige spekematproduksjon er grunnlaget for en kvalitet vi kun kjenner fra de beste spekematprodusentene lenger sør i Europa.

Når Kristoffer og Anne Marte har utviklet Ask produktene har de hentet inspirasjon til smakspaletten fra Italia og Spania. De har selvfølgelig vært på studieturer i Italia og møtt de beste i faget samtidig som de har smakt og smakt og smakt igjen for å bli inspirert.

De fleste kjenner vel godt til klassikerne som Ventricina-fetteren Slegge, Finocchiona-onkelen Passe, Chorizo-brutter’n Pablo, Salsiccia crudo locale Holy Baloney og den unike velkrydra lammepølsen Voi Voi samt sesongsnabben After Ski. Dette er perfekte julegaver. Gir du bort disse understreker du at du setter pris på mottakeren. Nå kan du også spe på med mer godt fra «stabburnissene» på Ask gård.

Når trangen til å formidle italiensk matkultur gjennom norsk spekemattradisjon forsterkes ytterligere med de to nyhetene Jåla og Hockey Red Edition er det bare å renskrive handlelista.

Jåla trøffelsalami (varenr 22159) er en salami med klare referanser til den nord italienske regionen Piemonte kjent for utsøkt vin, verdens beste hasselnøtter og sist men ikke minst trøffel. Ask har lenge hatt lyst til å lage en ekte trøffelsalami. Hva er vel da mer naturlig enn å hente råvarene fra den beste leverandøren. En av de fremste og absolutt mest seriøse aktørene i trøffelbransjen er vår leverandør Tartuf Langhe. De har i 2 generasjoner sørget for at verdens beste restauranter og delibutikker får det beste av det beste hva gjelder den myteomspunne soppen.
Jåla har en behagelig mild smak av modent kjøtt som spiller opp mot de deilige trøffeltonene. Smaker av ekte vare og ikke vulgær trøffelaroma. Garantert bestselgerpotensiale så det er bare å sikre seg noen esker av den første batchen.

 

 

Hockey Red Edition (varenr 22160) er et samarbeid mellom Ask og mat- og livstilsbloggerne Gitte & Filip. Akkurat som Ask-folket er de litt over middels glade i Italia og Italiensk matkultur. Sammen har de nå utviklet en foredlet utgave av Ask’s Coppa Hockey. Den spekede svinenakken er marinert i rødvin som tilfører mye og god smak før den henges til modning.
Vinen er en Chianti Classico fra Quercia Ai Poggio 2015. Her har man virkelig slått på stortromma og valgt en Chianti fra en anerkjent produsent og ikke minst fra den beste årgangen siden legendariske 1997. Sånt blir det ekstra karakter og smak av.
Produktet selges kun i hele stykker til landets beste delikatessebutikker, som selvfølgelig skjærer løvtynne skiver til alle som vil unne seg det lille ekstra. 

 Lenker
Min side