Skip to main content
Til toppen
Oste-VM Trondheim 26-28 Oktober 2023. Sees vi?
Stavanger Ysteri

Stavanger Ysteri

Eden - nyhet fra Stavanger Ysteri

Ny fristelse fra Edens ysteri

De som kan sin bibelhistorie husker garantert det store syndefallet da Eva fikk Adam til å smake på den forbudte frukten i Edens hage. Om det var dette Lise hadde i bakhodet da hun gav navn til det siste tilskuddet i sortimentet til Stavanger ysteri vet jeg ikke, men at resultatet er fristende kan jeg skrive under på!

Lise og gjengen på Stavanger ysteri har nok en gang dratt tryllestaven over ystekaret og kreert en savnet nyhet, med inspirasjon og slektskap til den Franske osten Langres fra Champagne-Ardenne. Det franske destillatet er byttet ut med Norsk sider fra Solhøi Cider. Det er bare å glede seg!

 

Eden - varenr 15200

Rødkittost med kremet konsistens ystet av dagsfersk rå melk  og modnet med sider.

Eden har en kremet konsistens. Eden modnes først med Geothrichum, melkesopp, før den bades i norsk sider for å fremme rødkittmodningen. Modningstiden er 4 uker, og osten utvikler en karakteristisk og rik smak samtidig som den friske smaken fra melkesyren bevares. Badingen i sider tilfører fruktnoter og smaksbildet til den diamantformete Eden blir fullendt.

Hver ost veier ca 150g. 

 

Samtidig som vi lanserer denne nyheten så vil vi gjerne henlede oppmerksomheten til den nye nettsiden til ysteriet https://stavangerysteri.no/

Her finner du mye nyttig og appetittvekkende info om alt fra melkebonden, ystingen og de ulike ostene. Lenker
Min side