Spaghetti har sitt opphav i Sør-Italia, særlig Napoli. Den lange, tynne formen gjør den perfekt til alt fra tomatsaus, ragu og kjøttboller til klassikere som carbonara og aglio e olio. En tidløs favoritt i både hverdagsretter og festmåltider.
Sprøtt og smaksrikt! Dette knasende knekkebrødet med rug, havre og tare fra Færøyene er perfekt som tilbehør – eller som base for nordisk tapas. Topp med sjømat, majones eller syltede godsaker og la smaken av hav og korn løfte hele måltidet. En ekte smaksreise i sprø form!
Noen ganger i løpet av året forvandles modnings kjelleren under Güntensperger ysteriet til det som kan minne om en blomstereng og ostelukta blandes med duften fra markblomster og ville urter. Ostene som har blitt modnet i 2 måneder dekkes med en blanding av spiselige markblomster og urter. Osten modnes så videre og utvikler en smak der den naturlige og fargerike utsiden påvirker smaken i retning av et forsterket floralt og urtepreget smaksbilde.
En tradisjonell håndverksost på kumelk. Ystet av Josef Werder på det vesle familieeide ysteriet «Küssnachter Dorfkäserei» i Rigi provinsen. Utgangspunktet er termisert melk fra lokale gårder der kuene beiter på frodig og rikt utmarksbeite med gress og ville urter. På vinteren fôres de med lokalt høy fra nærområdet. Modningsprosessen avsluttes med at ostene vaskes med cider og gnis inn med vegetabilsk kull i fire måneder. Sort skorpe og gyllen gul ostemasse med rik smak er egnet til å imponere.
Et besøk i modningskjelleren under Güntensperger ysteriet når en skal foredle alpeosten med tørkede roseblader gir obskure duftassosiasjoner der man både hensettes til ostemodningsrom og et besøk i parfymehus i den sørfranske byen Grasse. De 2 måneder gamle ostene dekkes med tørkede roseblader som ved videre modning tilfører osten en behagelig smakskombinasjon av håndverksost og en behagelig mild og delikat krydret smak fra rosebladene.
Muraglias aromatiske oljer skiller seg fra mange av konkurrentenes smaksatte oljer. Mange benytter røykaroma når de skal produsere en røkt olivenolje. Muraglia går hele veien uten å ta snarveier og tilfører naturlig røyk fra bøkeved. Dette er en langsom prosess men resultatet blir en meget delikat olje med avstemt og balansert røykaroma. Perfekt på rå fisk og rått kjøtt.
Muraglias aromatiske oljer skiller seg fra mange av konkurrentenes smaksatte oljer. Nyplukkede oliven presses sammen med nøye utvalgt DOP basilikum fra Liguria. Deretter sentrifugeres og filtreres oljen for å fjerne urenheter. Resultatet er en meget potent og smaksrik basilkumolje som er som skapt for blant annet en Insalata di Caprese.
Premium buklisten fra tunfisk på 10-30 kilo fanget i Atlanterhavet. Denne stykningsdelen regnes som den mest smaksrike delen av tunfisken. Nyfanget Albacore tunfisk stykkes og pakkes i vakuum og varmebehandles til perfekt konsistens. De ferdige bitene deles i passende stykker og legges i bokser med EVO for hånd. Perfekt til salater og passer svært godt til klassikeren Salad Nicoise. Drenert vekt 80 g.
Presa er en relativt liten oval muskel liggende på innsiden av skuldermuskelen. Vekten på muskelen er ca 500 g før salting og modning. Muskelen har rikelig med intramuskulært fett som sørger for den karakteristiske rike smaken av Iberico Bellotakjøtt. En høyt skattet delikatesse som tidligere ble gitt som gave til landsbypresten, nå kan du bli salig av å smake den selv.
Presa er en relativt liten oval muskel liggende på innsiden av skuldermuskelen. Vekten på muskelen er ca 500 g før salting og modning. Muskelen har rikelig med intramuskulært fett som sørger for den karakteristiske rike smaken av Iberico Bellotakjøtt. En høyt skattet delikatesse som tidligere ble gitt som gave til landsbypresten, nå kan du bli salig av å smake den selv.
Endelig en ost fra Østerrike som tør å skille seg ut – Berg Rebell! Rik på smak, tydelig alpint preg og perfekt både alene og smeltet. Laget på melk fra kyr som beiter fritt, og lagret i minst 5 måneder. Lett å huske – lett å like. Takk, Østerrike – du er nå med på ostelista vår!
Sesjonen din har nå utløpt. Vennligst klikk "OK" for å oppdatere siden og unngå tap av eventuelle ikke-lagrede data. Dersom du var logget inn, må du nå logge inn på nytt.