Til toppen

Utsira mat

Utsira er en liten øy i den nordøstlige delen av Nordsjøen, utenfor kysten av den nordlige delen av Rogaland fylke. Den er den ytterste av de større øyene i området, og ligger 15,8 km fra fastlandet.
Kystlinjen er dominert av steinblokker, svaberg og små klipper. Terrenget på øya er kupert, spesielt i de store utmarkene på øst- og vestsiden av øya som hovedsakelig består av fjell med lyng, gress og myrsøkk. 
Her beiter sauene til Anders og Håvard i vill og vakker natur. Kystlyngheiene med masse urter gir grunnlaget for godt kjøtt. Dyrene går fritt ute hele året. Alle dyrene i stammen regnes som villsau hvor både spelsau og svartfjes er iblandet.
Pinnekjøttet deres er prisbelønt og har flere ganger blitt best i test i blindsmaking av de antatt beste pinnekjøtt produsentene. Også fenalårene er outstanding.

Litt om kommunen:
På Utsira (Sira i daglig tale) er det i dag 215 innbyggere, eller sirabuer, som de gjerne kalles. Kommunen er den minste i Norge etter antall innbyggere, og den nest minste etter geografisk størrelse. Utsira kommune ble opprettet i 1924 og hadde Norges første kvinnelige ordfører, Aasa Helgesen. Samfunnet er opprinnelig tuftet på fiske, losvirksomhet, jordbruk og husdyrhold. 

For mer informasjon se her
 Sorter Navn (a > å)

Fenalår villsau Utsira Mat

Fenalår fra havgapet. Alle dyrene i stammen regnes som villsau hvor både spelsau og svartfjes er iblandet.
22162

Pinnekjøtt av villsau urøykt ca 1-1,5kg bakker

Utsira ligger ytterst i vest men sin uberørte natur. Her beiter sauene til Anders og Håvard i vill og vakker natur. Kystlyngheiene med masse urter gir grunnlaget for godt kjøtt. Dyrene går fritt ute hele året.
22161