Til toppen
Ny prisliste i Mai

Ny prisliste i Mai

Høy Euro driver opp prisene på import.

Ny prisliste er nå klar og vil gjelde fra 2. mai. Når den gjeldene prislisten ble laget i begynnelsen av året så håpet vi på en sterkere kronekurs og la til grunn en sterkere krone enn det som var dagens situasjon. Siden da har det dessverre bare blitt verre – mye verre. I skrivende stund er eurokursen over 11,60 og det får store utslag på innkjøpsprisene våre. Situasjonen er nå verre enn da vi for noen år siden måtte innføre valuta tillegg, men denne gang har vi brukt mye tid på å jobbe med produsentene og deres priser, og noen priser har vi dermed klart å holde på samme nivå.

Men for de fleste produsentene er det ikke mulig å gi oss bedre priser da de (som alle andre) sliter med ekstreme kostnadsøkninger både på råvarer på toppen av at alt annet stiger i pris (emballasje, transport, energi, gass, personell osv). Så for de fleste importerte varene har vi måtte øke prisene, og for noen produkt mer enn ønskelig.

For eksempel på Manchego er igjen utslagene ekstreme. Råvare kostnaden (altså fåremelken) for Manchego produsentene har mer enn doblet seg siste året og på toppen av dette den svake kronen så blir økningen denne gang ekstrem. Det samme gjelder også noen av Pecorinoene i Italia, dog litt avhengig av region.

På Norske produkter har vi klart å holde prisen på veldig mange av produktene, og der hvor det er prisøkning så er den av det moderate slaget – med noen få unntak.

De nye prisene vil vise på nettsiden fra fredag 28. april (som gjelder leveringer fra og med uke 18), men be gjerne om en oppdatert prisliste i excel format så snart som mulig slik at dere kan sjekke de nye prisene.