Til toppen
Ny prisliste 1. juli 2022

Ny prisliste 1. juli 2022

Ekstraordinære prisøkninger i markedet

Vi får dessverre fortsatt hyppige prisøkninger fra våre produsenter og leverandører. Det er mange årsaker til dette, men hovedgrunnene er fortsatt ettervirkninger etter Covid-19 pandemien samt spinnville prisøkninger på det internasjonale råvaremarkedet. 
Det er nå også dessverre tendenser til mangel på en del råvarer og dette er også prisdrivende. På toppen av dette fører de høye sommertemperaturene og tørke til mangel på melk, spesielt i Italia, og prisen på melk er nå rekordhøy. Dette får spesielt store utslag på ferske oster som mozzarella.
Her hjemme har landbruksoppgjøret løftet råvareprisene til nye høyder og dette sammen med skyhøye priser på strøm og drivstoff gir store utslag.
I tillegg er det nok en ekstraordinær prisøkning på kjøtt i Norge som trer i kraft 1. juli og dermed fører dette til at våre Norske kjøttprodukter også øker i pris.
Vi jobber kontinuerlig for å forbedre vår egen effektivitet og redusere våre kostnader, men hovedgrunnene til prisendringene denne gang er desverre utenfor vår kontroll. 
På toppen av dette så er valutakursene ustabile og den bufferen vi hadde er brukt opp og mer til. Dermed øker også en del importvarer i pris denne gang. 
Men til tross for alt dette har vi klart å holde prisene på mange produkter. Vi må imidlertid trolig øke noen av dem til høsten da det allerede er varslet en rekke prisøkninger fra september. 
Dermed er vi dessverre tvunget til å øke våre priser fra og med 4. juli 2022. Nye priser er utarbeidet om sendes ut fortløpende. Har dere ikke mottatt ny prisliste så ta kontakt med oss så snart som mulig. De nye prisene vises selvsagt her på nettsiden vår.