Skip to main content
Til toppen
Oste-VM Trondheim 26-28 Oktober 2023. Sees vi?
Ny Prisliste 1. August

Ny Prisliste 1. August

Ler mer om endringene og hva som skjer i markedet fremover.

Ny prisliste er nå klar og vil gjelde fra 1. august. 
Den Norske kronen har dessverre vært meget svak siden den forrige prislisten ble laget men i skrivende stund ser det litt bedre ut. Hvis bedringen fortsetter vil vi lage ny prisliste i høst hvor vi vil sette ned noen av prisene igjen.

Vi får fortsatt dessverre hyppige prisøkninger fra våre produsenter og leverandører. For noen produkt er det spesielt ille mens for andre produkter er det noe bedring å spore.

På ost er det noen økninger på Norske, Franske og Italienske oster mens for Holland, UK, Spania og Sveits er prisene like. For Gruyere er sågar prisen satt ned.
For Manchego er jo situasjonen fortsatt svært ustabil og som dere vet hadde vi en ekstraordinær økning der tidlig i sommer. 
For spekemat er prisene på salami stort sett uendret mens for skinker er det dessverre et prishopp. Det er nesten krig om å få de beste råvarene og prisen på råvare (griselår) til Parmaskinke produksjon øker hele tiden. Vi ser dessverre ikke bort fra en ytterligere økning.

Norsk kjøtt stiger (spesielt på svin) så både Idsøe og Ask har måttet sette opp sine priser.

Av andre produkt så er veldig mye uendret men det er dessverre noen produktgrupper som er rammet:

Oliven & Olivenoljer: Her er situasjonen meget alvorlig. Prisene stiger uforholdsmessig mye men heldigvis har våre produsenter stort sett egne olivenlunder og økningen er ikke like høy som markedssituasjonen skulle tilsi. Nye hetebølger og ny tørke i Europa hjelper ikke på situasjonen.

Tørrvarer: Spesielt kjeks, grissini og chips er rammet denne gang.

Tex Mex: Her er det etterslep som fører til prisøkningen. Prisene økte allerede i vår men vi har klart å holde prisene uendret frem til nå. Her er det både råvarer, valuta og generelt økte kostnader som er årsaken.

Konserver: Her er det meste uendret men fiskekonserver og laks øker i pris.

De nye prisene vil vise på nettsiden fra mandag 31. juli (som gjelder leveringer fra og med 1. august) men be gjerne om en oppdatert prisliste i excel format så snart som mulig slik at dere kan sjekke de nye prisene.
 Lenker
Min side