Til toppen

King Mikals Laks

Mikals Laks AS ble etablert 5. april 2000. Vi er et familieeid røykeri som produserer røykt og gravet laks av høy kvalitet til matbevisste kunder. Familien har lange tradisjoner innen fiske, fiskeindustri og bearbeiding av fisk. Det legges stor vekt på sporbarhet i alle ledd fra egg til bord. Det benyttes kun råvarer av høyeste kvalitet som sammen med naturlige råstoff som einer, bøkespon, havsalt og sukker gir et gourmetprodukt.

Fabrikken
Fabrikken ligger på Skiftun i Hjelmeland kommune og tilfredsstiller alle krav som stilles til et moderne fiskeforedlingsanlegg. Vi er godkjent eksportør. Ca. 10 % av vår omsetning går til eksport; hovedsakelig til Tyskland, Frankrike, Sveits og Østerrike. Vi leverer våre produkter i hele sider eller småpakker, og i fast eller variabel vekt alt etter kundens ønsker og behov.



Priser vunnet for produktene:
2021 NM-gull, kaldrøykt laks
2021 NM-gull, kaldrøykt ørret
2021 NM-sølv, varmrøykt laks
Vinner av Det Norske Måltid 2019 – Absolut Tradisjon
2019 NM-gull, kaldrøykt – Absolut Tradisjon
2019 NM-sølv, kaldrøykt – Vill laks
2019 NM-bronse, varmrøykt laks
2019 NM-bronse, kaldrøykt ørret
2019 NM-bronse, åpen klasse
2017 NM-gull, kaldrøykt
2017 NM-sølv, varmrøykt
2017 NM-sølv, åpen klasse, pepperrot og dillmarinert
2015 NM-gull, varmrøykt
2015 NM-sølv, kaldrøykt
2013 NM-gull i åpen klasse, kaldrøykt pepperlaks
2013 NM-sølv, varmrøykt
2011 NM-gull, varmrøykt
2010 Fylkesvinner i Rogaland DET NORSKE MÅLTID
2009 NM-gull, sølv og bronse, røykt og gravet laks
2008 Coop Matpris
2006 Matprisen GLADMAT
Matmerket Spesialitet



Sorter Navn (a > å)

Congnacmarinert laks skivet hel side

Cognacmarinert skivet laks. Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken skinnes og legges i en lake av cognac, dill, salt, sukker, pepper og knuste einerbær. Laksen legges om noen ganger i løpet av prosessen og mer krydder og cognac tilsettes. Etter fem dager beinplukkes og slices fisken før den vakuumpakkes og veies opp til kunden.
44008

Congnacmarinert Laks Skivet 150gr

Cognacmarinert skivet laks.
44013

Hel røykelaks hele side

Kaldrøykt laks. Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken tørrsaltes, deretter spyles saltet av og fileten tørkes før den røykes med einer og bøkespon. Etter ny tørketid beinplukkes og vakuumpakkes fisken før den veies opp til kunden.
44005

Hel Røykelaks i bit 350gr

Kaldrøykt skivet laks. Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken tørrsaltes, deretter spyles saltet av og fileten tørkes før den røykes med einer og bøkespon. Etter ny tørketid beinplukkes og vakuumpakkes fisken før den veies opp til kunden.
44010

Absolutt tradisjon røykelaks hel side

Superior laksefilet som er tørrsaltet, tørket og røykt i eget produksjonsanlegg like ved fjorden. Prosessen starter samme dag som laksen tas opp fra merdene, og det tar ca. en uke før den er klar for pakking. Ingen kunstige tilsetningsstoffer dette er håndverkstradisjon.
44016

Einerrøykt Fjordørret skivet 150g

Kaldrøykt ørret som tørrsaltes. Deretter spyles saltet av og fileten tørkes før den røykes med einer og bøkespon. Etter ny tørketid beinplukkes og vakuumpakkes ørreten før den veies opp til kunden.
44015

Røykt Vill-laks fra King Mikal

Røykt Vill-laks, finnes kun i sesong
44017

Akevittmarinert Gravlaks Skivet - Hel

Laks marinert med krydder og akevitt. Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken skinnes og legges i en lake bestående av akevitt, salt, sukker, dill, sennepsfrø, fenikkel, korianderfrø, sort pepper, einerbær og pepperrot. Laksen legges om noen ganger i løpet av prosessen og mer krydder og akevitt tilsettes.
44007

Akevitt marinert gravlaks skivet 150g

Skivet Gravlaks ca 150gr pakker - kilopris
44012

Einerrøykt laks hel skivet

Kaldrøykt laks. Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken tørrsaltes, deretter spyles saltet av og fileten tørkes før den røykes med einer og bøkespon. Etter ny tørketid beinplukkes og vakuumpakkes fisken før den veies opp til kunden.
44004

Einerrøykt laks skivet 150g

Kaldrøykt skivet laks. Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken tørrsaltes, deretter spyles saltet av og fileten tørkes før den røykes med einer og bøkespon. Etter ny tørketid beinplukkes og vakuumpakkes fisken før den veies opp til kunden.
44009

Varmrøykt laks hel side

Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken tørrsaltes, deretter spyles saltet av. Fileten beinplukkes før det tilsettes en blanding av pepper og paprikakrydder. Etter tørking røykes den med einer og bøkespon. Deretter vakuumpakkes og veies laksen opp til kunden.
44006