Skip to main content
Til toppen

King Mikals Laks

Mikals Laks AS ble etablert 5. april 2000. Vi er et familieeid røykeri som produserer røykt og gravet laks av høy kvalitet til matbevisste kunder. Familien har lange tradisjoner innen fiske, fiskeindustri og bearbeiding av fisk. Det legges stor vekt på sporbarhet i alle ledd fra egg til bord. Det benyttes kun råvarer av høyeste kvalitet som sammen med naturlige råstoff som einer, bøkespon, havsalt og sukker gir et gourmetprodukt.

Fabrikken
Fabrikken ligger på Skiftun i Hjelmeland kommune og tilfredsstiller alle krav som stilles til et moderne fiskeforedlingsanlegg. Vi er godkjent eksportør. Ca. 10 % av vår omsetning går til eksport; hovedsakelig til Tyskland, Frankrike, Sveits og Østerrike. Vi leverer våre produkter i hele sider eller småpakker, og i fast eller variabel vekt alt etter kundens ønsker og behov.

Priser vunnet for produktene:
2021 NM-gull, kaldrøykt laks
2021 NM-gull, kaldrøykt ørret
2021 NM-sølv, varmrøykt laks
Vinner av Det Norske Måltid 2019 – Absolut Tradisjon
2019 NM-gull, kaldrøykt – Absolut Tradisjon
2019 NM-sølv, kaldrøykt – Vill laks
2019 NM-bronse, varmrøykt laks
2019 NM-bronse, kaldrøykt ørret
2019 NM-bronse, åpen klasse
2017 NM-gull, kaldrøykt
2017 NM-sølv, varmrøykt
2017 NM-sølv, åpen klasse, pepperrot og dillmarinert
2015 NM-gull, varmrøykt
2015 NM-sølv, kaldrøykt
2013 NM-gull i åpen klasse, kaldrøykt pepperlaks
2013 NM-sølv, varmrøykt
2011 NM-gull, varmrøykt
2010 Fylkesvinner i Rogaland DET NORSKE MÅLTID
2009 NM-gull, sølv og bronse, røykt og gravet laks
2008 Coop Matpris
2006 Matprisen GLADMAT
Matmerket Spesialitet

Visning
Congnacmarinert Skivet Laks - Hele sider, King Mikal

Cognacmarinert skivet laks. Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken skinnes og legges i en lake av cognac, dill, salt, sukker, pepper og knuste einerbær. Laksen legges om noen ganger i løpet av prosessen og mer krydder og cognac tilsettes. Etter fem dager beinplukkes og slices fisken før den vakuumpakkes og veies opp til kunden.

44008
Hel Røykelaks - Hele sider, King Mikal

Kaldrøykt laks. Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken tørrsaltes, deretter spyles saltet av og fileten tørkes før den røykes med einer og bøkespon. Etter ny tørketid beinplukkes og vakuumpakkes fisken før den veies opp til kunden.

44005
Hel Røykelaks i bit ca 300g - kilopris, King Mikal

Kaldrøykt skivet laks. Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken tørrsaltes, deretter spyles saltet av og fileten tørkes før den røykes med einer og bøkespon. Etter ny tørketid beinplukkes og vakuumpakkes fisken før den veies opp til kunden.

44010
Hel side Absolutt Tradisjon røykelaks - stkpris hel side, King Mikal

Superior laksefilet som er tørrsaltet, tørket og røykt i eget produksjonsanlegg like ved fjorden. Prosessen starter samme dag som laksen tas opp fra merdene, og det tar ca. en uke før den er klar for pakking. Ingen kunstige tilsetningsstoffer dette er håndverkstradisjon.

44016
Kaldrøykt Ørret skivet ca 150g - kilopris, King Mikal

Kaldrøykt ørret som tørrsaltes. Deretter spyles saltet av og fileten tørkes før den røykes med einer og bøkespon. Etter ny tørketid beinplukkes og vakuumpakkes ørreten før den veies opp til kunden.

44015
Røykt Vill-laks - hele side (evt 3-400gr bit)

Røykt Vill-laks, finnes kun i sesong

44017
Skivet Gravlaks - Hele sider, King Mikal

Laks marinert med krydder og akevitt. Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken skinnes og legges i en lake bestående av akevitt, salt, sukker, dill, sennepsfrø, fenikkel, korianderfrø, sort pepper, einerbær og pepperrot. Laksen legges om noen ganger i løpet av prosessen og mer krydder og akevitt tilsettes.

44007
Skivet Gravlaks ca 150g - kilopris, King Mikal

Skivet Gravlaks ca 150gr pakker - kilopris

44012
Skivet Røykelaks - Hele sider, King Mikal

Kaldrøykt laks. Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken tørrsaltes, deretter spyles saltet av og fileten tørkes før den røykes med einer og bøkespon. Etter ny tørketid beinplukkes og vakuumpakkes fisken før den veies opp til kunden.

44004
Skivet Røykelaks ca 150g - kilopris, King Mikal

Kaldrøykt skivet laks. Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken tørrsaltes, deretter spyles saltet av og fileten tørkes før den røykes med einer og bøkespon. Etter ny tørketid beinplukkes og vakuumpakkes fisken før den veies opp til kunden.

44009
Varmrøykt Laks - Hele sider, King Mikal

Produksjonsprosessen starter samme dag som laksen tas opp fra sjøen. Fisken tørrsaltes, deretter spyles saltet av. Fileten beinplukkes før det tilsettes en blanding av pepper og paprikakrydder. Etter tørking røykes den med einer og bøkespon. Deretter vakuumpakkes og veies laksen opp til kunden.

44006
Lenker
Min side