Alle som har feriert i Danmark har lært seg å sette pris på nybakt brød og søt bakst til morgenmaten. Er man på Nexø på den danske solskinnsøyen Bornholm anbefales det å ta turen innom «Bager Mortensen» for litt frisk morgenbakst. Karsten Mortensen har siden 1998 sørget for at deigene har blitt knadd og eltet til morgenbrødene og smøret kjevlet inn i wienerdeigen på aller beste vis.
Bedriften har vokst fra et lite lokalt bakeri til dagens virksomhet med 15 ansatte bakere. Karsten er fortsatt ansvarlig for det hele og har sørget for at man aldri kompromisser på kvaliteten. Da de lokale kundene utfordret Mortensen til å bake kjeks og knekkebrød startet det som nå har blitt til en etterspurt serie med kjeks som er å få kjøpt i flere danske byer. Så langt det er mulig hentes råvarene lokalt. Det jukses ikke med ingrediensene og så lite som mulig overlates til maskinene.
På slutten 2021 ble Mortensens sprø bakverk lansert i Sverige. Allerede nå er de velsmakende kjeks og knekkebrødene å få kjøpt hos de ledende ost- og delikatessebutikkene på den andre siden av kjølen. Dette var selvfølgelig en god referanse at Sveriges beste delier solgte kjeksen og knekkebrødene, men vi gjorde som vi alltid gjør og ba pent om å få smaksprøver. Etter en smaksrunde der knasingen fra kjeksene og knekkebrødet ble avløst av velbehagelig smatting var konklusjonen gitt: Dette må også nordmenn få tilgang på, og nå er det her: